Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Maloj Subotici obilježeni Dani Općine, dodijeljene nagrade i najavljeni novi projekti

Datum objave: 4. srpnja 2017.

Tradicionalno, početkom srpnja Mala Subotica slavi svoje dane, bogatim kulturnim, sportskim, vjerskim, gastronomskim i glazbenim događanjima, u okviru kojeg je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća u tamošnjem Domu kulture. Programu su uz domaćine načelnika Valentina Škvorca sa zamjenikom Mladenom Lackovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Mladenom Križaićom i njegovim zamjenikom Vladimirom Domjanićem, prisustvovali i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec,  vlč. Đuro Vukalović, župnik župe Blažene Djevice Marije ravnateljice osnovne škole i vrtića Đurđa Horvat i Marija Molnar, načelnici susjednih općina, uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike. „Općina je od svog osnivanja 1993. do danas napravila veliki iskorak u svakom pogledu. Naši sumještani imaju bogate i ispunjene gospodarske, vjerske, kulturne, zdravstvene, predškolske, školske i sportske sadržaje. No, to ne znači da je posao završen. Čeka nas još puno novih projekata i velikih planova kojima želimo kvalitetu života u ovom kraju podići na još veću razinu“, rekao je na početku svečane sjednice predsjednik vijeća. Njegove je riječi potvrdio te nadolazeće projekte približio novi načelnik Škvorc. „Puno je toga što smo stavili pred sebe kao zadatke koje moramo izvršiti za dobrobit svih mještana. Uređenje prostora ispred Doma kulture polako se privodi kraju, a sve će biti gotovo sredinom kolovoza. Nakon rušenja zgrade stare škole u Palovcu na tom će se mjestu urediti park s brojnim sadržajima. Visoko na listi prioriteta je adaptacija i dogradnja dječjeg vrtića, kao i uvođenje širokopojasnog interneta. Izgradit će se i kanalizacija kroz sva općinska naselja, nakon čega slijedi i rekonstrukcija prometnica. Sve ove projekte provodimo kako bismo dodatno poboljšali kvalitetu života svih mještana Općine, ali i kako bismo zadržali mlade. U svemu ovome nismo zaboravili ni naše mnogobrojne udruge, one su naš ponos jer predstavljaju općinu na svojim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. I dalje ćemo nastaviti pratiti i pomagati njihovo djelovanje“, zaključio je načelnik Škvorc.
Zamjenik župana: „Stvorili ste bolju Malu Suboticu, ali i bolje Međimurje“
„Svojim angažmanom niste stvorili samo bolju Malu Suboticu, već i bolje Međimurje, ali i Hrvatsku. Siguran sam da bi se brojni projekti puno brže realizirali da nam država nije toliko centralizirana, jer bi se svakako čitav napredak brže razvijao, kada bi se nižim razinama omogućila veća sloboda. Čestitam novom načelniku, njegovom zamjeniku, predsjedniku Općinskog vijeća i svim vijećnicima na izboru te im želim puno uspjeha za dobrobit cijele Male Subotice“, istaknuo je u svom govoru zamjenik Grivec. Svečana sjednica bila prilika da se najzaslužnijim pojedincima uruče nagrade i priznanja. Plaketu i Grb Općine Mala Subotica primili su Vladimir Domjanić i Marija Jelenić, Pečat Općine Mala Subotica pripao je DVD–u Sveti Križ, dok su zahvalnice uručene Zlatku Horvatu, Slavku Križaniću i Đuri Kovačiću. Za rezultate postignute na natjecanjima uručene su priznanja Severini Lajtman, Tinu Hrgoviću, Eliu Hrgoviću, Jani Držanić, Heleni Marčec, Nevi Novak, Niki Halić, Štefanu Granatiru, Medijskoj grupi Osnovne škole Tomaša Goričanca, USR "Sport za sve", Tamburaškom orkestaru KUU "Zvon" župne zajednice Mala Subotica, Filipu Novaku, Luciji Obadić, Martini Korpar, Jeleni Horvat, Domagoju Mihalic i Vladimiru Mihalic.
Program su svojim nastupima uveličali članovi KUU „Zvon“, mališani iz Dječjeg vrtića Potočnica, Severina Lajtman koja je recitirala Krležine stihove „Ni med cvetjem ni pravice“, te Slavko Držanić, a emitiran je i film „Pozabljeni“ koji govori o nekoliko mještana Općine koji su se bavili zanimanjima koja su danas zaboravljena, a pripremili su ga učenici 6.a razreda, članovi medijske grupe Ema Herman, Valentina Lacković, Karlo Puklek, Matija Puklek, Petar Vlašić i Ana Vojković uz pomoć učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampamer.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1114" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content