Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svi ste pozvani! Sutra svečano zatvaramo Dane Međimurske županije 2017. u 21 sati

Datum objave: 8. svibnja 2017.

U protekla 22 dana održano je 110 manifestacija u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane, a ovogodišnje slavlje zaključuje se sutra, u utorak 09. svibnja na sam Dan Europe. Stoga će prijepodne posljednjeg dana proteći u znaku konferencije „Plus za Erasmus +“, koja će započeti u 11:00 sati u zgradi Scheier, a koja će se po prvi puta održati u Međimurskoj županiji. Učenici, studenti, bivši i sadašnji „Erasmusovci“ podijelit će sa svima zainteresiranima pritom iskustva iz Erasmus + programa s kojim su se susreli.
Degustacija vina, novi međimurski suvenir i vatromet u Starom gradu!
Nakon europskih i svjetskih tema, svi zajedno preselit ćemo se u Stari grad Zrinskih u kojem ćemo od 21:00 sati biti dio spektakularnog zatvaranja ovogodišnjih Dana Međimurske županije. Da ni kiša koja je termin zatvaranja pomaknula s nedjelje na utorak neće pokvariti obilježavanje u 2017. godini, potvrdili su nam organizatori te najavili dosad neviđene svjetlosne efekte unutar zidina Starog grada Zrinskih, vrhunski nastup DJ-a, predstavljanje novih suvenira Međimurja, a pogled na veliki finale – vrhunski vatromet, proteći će uz besplatnu degustaciju vina koju priprema Udruga Hortus Croatia Međimurske županije, čiji će nam članovi pritom priuštiti najukusniji mogući uvod u Urbanovo – Dane vina. Kako bi još jednom, svim suorganizatorima, dionicima i podupirateljima, gradovima, općinama, vrtićima, školarcima, studentima, umirovljenicima, ali i svim udrugama te pojedincima, društvima i zadrugama, sveukupno više od deset tisuća pojedinaca zahvalila na suorganizaciji, Međimurska županija odlučila je cijelo Međimurje okupiti na jednom mjestu u opuštenoj i ležernoj atmosferi. Mali je to znak pažnje za svaku minutu uloženog truda, vremena i energije, svima onima koji su aktivno i bez ustručavanja poklonili dio sebe, svog vremena i rada, kako bi svaki kutak Međimurja bio zastupljen i dostojno predstavljen. To je još jedan dokaz zajedništva i sinergije, gdje ruku pod ruku radimo na promociji Županije Zrinski, našega kraja, kulturne baštine,tradicije, povijesti, kreativnosti, ali i tehnologije, uz spoj novog i starog koji je obilježio Dane Međimurske županije.
Bez sumnje će se posljednji, 22. dan u okviru obilježavanja zaključiti dosad neviđenim spektaklom svijetlosti uz zidine Starog grada Zrinski. Vidimo se!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content