Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Foto izložba „Međimursko je“ pokazala skriveno blago Međimurske županije

Datum objave: 3. svibnja 2017.

Sam dan Međimurske županije, 30. travnja, nakon niza manifestacija, događaja, turističke rute po Međimurju, ali i prijavka Zrinske garde u Hrvatskom saboru, zaključen je u predvečerje, izložbom fotografija u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec.
Vrsni fotograf i istraživač Josip Horvat Majzek upriličio je pritom posljednji u nizu svojih uspjeha, u vidu 26. izložbe visoko kvalitetnih fotografija „Međimursko je“. Majzek je ovoga puta publiku upoznao sa svim onim bogatstvima i blagom Međimurja za koja mnogi nisu znali, a nalaze se na našem području.
Tako su se na platnu impozatne veličine 3 x 2,5 metra projecirale slike u kojima autor veliča naše rijeke Muru, Dravu i Trnavu, tri grada naše županije Čakovec, Prelog i Mursko Središće te 22 općine s njihovim kulturnim i prirodnim posebnostima. Također, uz spomenuto, veliki zaljubljenik u floru i faunu prezentirao je mnoge biljne i životinjske vrste koje je ili iznimno teško fotografirati ili ih pronaći na njihovim prirodnim staništima. Poučnom se predavanju i projekciji od 273 fotografija, odazvale brojne Međimurke i Međimurci, kao i brojni štovatelji ljepota Međimurja regije.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1005" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content