U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane, 15. dan obilježavanja, utorak, 02. svibnja 2017. godine donosi početak obilježavanja Europskog tjedna.

S početkom u 10:00 sati tako nas u Gradu Prelogu očekuje prva u nizu manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna u Međimurju, gdje će se promotivnim materijalima i letcima na glavnom trgu, informirati građani o Europskoj uniji, a edukativnim radionicama na otvorenom mališanima približiti pojam Europe.

Na općem odjelu Knjižnice i čitaonice „Nikola Zrinski”Čakovec otvorit će se izložba „Crtice iz čakovečke prošlosti”  autora Danijela Ciglarića te nam pritom donijeti dvadesetak do sada uglavnom javnosti nepoznatih fotografija iz prošlosti grada Čakovca i života njegovih stanovnika iz prve polovice 20. stoljeća. 

 

Večernji dio programa u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije kreće u 19:00 sati u zgradi Scheier, kada će Državni arhiv za Međimurje održati promociju vrijedne knjige „Historiografija o Zrinskima – izbor“.