Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veseli mališani iz DV „Cipelica“ u posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 4. travnja 2017.

Dječji  smijeh i veseli žamor orio se danas hodnicima Međimurske županije. Naime, povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana, tridesetak mališana Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec u pratnji svojih odgojiteljica Marijane Novak i Suzane Nemet, stiglo je u posjet najvažnijoj instituciji u svome gradu i županiji. Kako bi naučili nešto novo, upoznali mjesto gdje se donose važne odluke, zabavili se i njima najznačajnije, družili su se u Velikoj vijećnici gdje im je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman dala odgovore na mnoga pitanja.
Mališani su pokazali kako su se iznimno dobro pripremili u vrtiću te hrabro postavili svoje upite baš kao pravi županijski vijećnici, a zamjenica je odgovarala, iznenadivši se pritom koliko skupina „Sovice“ zna o svom županu, županiji  te njenom funkcioniranju. „Zelene pločice dižu vijećnici kada im je prijedlog dobar,  žute kad im je  tak tak, a crvene kad se ne slažu“, u isti su glas zaključili mališani. „I ja želim biti župan! Možemo li sada glasati ? Što još radite u ovoj velikoj dvorani osim sjednica?“, samo je dio pitanja znatiželjnih predškolaraca kojima je ovo bio prvi posjet Županiji, no sigurni smo da ne i posljednji.
Svestrani mališani pripremili su i uskrsni poklon za Županiju te sve prisutne razveselili prekrasnim pjesmama „Zemlja sreće“ i „Dani“ te međimurskom plesnom izvedbom „Klinčec stoji pod oblokom“.
Veselo druženje s malim „vijećnicima“ zaključeno je neizostavnim čašćenjem i zajedničkom fotografijom za uspomenu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="938" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content