Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpredsjednik Vlade na radnom sastanku u Međimurskoj županiji, o efikasnosti javne uprave

Datum objave: 17. ožujka 2017.

Tek nešto više od mjesec i pol dana nakon što je u Međimurskoj županiji boravio državni tajnik u Ministarstvu uprave RH Mihovil Škarica, u okviru okupljanja svih predstojnika ureda državne uprave hrvatskih županija, dan je u Međimurju proveo i ministar uprave, ujedno potpredsjednik Vlade RH Ivan Kovačić. Da se u najsjevernijoj županiji u Hrvatskoj može i mora pričati kao o primjeru dobre prakse, potvrdio je potpredsjednik Vlade svom domaćinu županu Međimurske županije Matiji Posavcu, te mu čestitao kao čelniku jedinice regionalne samouprave koja je predvodnik u sustavu javne uprave, jer je upravo to glavna pretpostavka svih drugih mjera potrebnih za poboljšanje standarda građana.
„Zadovoljstvo mi je bilo danas ugostiti ministra i potpredsjednika Vlade s kojim smo na radnom sastanku razgovarali o javnoj upravi, predstavili mu sve ono što radimo, način na koji je uspostavljen sustav javne uprave i dali jednu inicijativu da ministarstvo u svakoj daljnjoj strategiji i reformi u Hrvatskoj Međimurje ima za partnera“, rekao je u uvodu međimurski župan i naglasio kako je upravo cilj da se sva međimurska pozitivna iskustva koriste, ali i nagrade da u nekim segmentima poslužimo kao pilot projekt, kako bi javnu upravu u Hrvatskoj organizirali da bude još učinkovitija i kvalitetnija s još manje birokracije. Upravo je Međimurska županija prva i u najnovijem pilot projektu izrade sustava nadzora upravnih akata, što znači da kada se taj sustav razvije, testirat će se na sjeveru zemlje i svatko će u svakom trenutku moći vidjeti status rješavanja svog predmeta. 
Da je javna uprava tu zbog građana te da oni moraju za isti ili manji novac dobiti kvalitetniju, bržu i bolju uslugu, složili su se ministar i župan, te se na tragu toga dotaknuli teme reforme javne uprave koja je u Međimurju krenula još prije više od tri godine. Sve je krenulo racionalnijim radom javnog sektora, smanjenjem plaća, broja zaposlenih, naknada u upravnim vijećima i nadzornim odborima te su s jasnim ciljevima postali jedna od efikasnijih županija u Hrvatskoj.
Potpredsjednik je na radnom sastanku pohvalio rezultate koji su u njegovoj domeni, a koji su u Međimurju posljednjih godina iznad prosjeka, te naglasio da bi svi trebali biti takav servis svojim građanima. Nakon toga, na poziv župana pridružio mu se u prijemu žena aktivnih u hrvatskoj lokalnoj i regionalnoj politici.
[ngg_images source="galleries" container_ids="918" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content