Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dva mjeseca do obilježavanja Dana Međimurske županije, predstavite se svojim programima!

Datum objave: 18. veljače 2017.

Uz naglasak na obilježavanje 450. obljetnice Sigetske bitke te junačke pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog, prošlogodišnji Dani Međimurske županije na najbolji su mogući način proslavili najveću obitelj u povijesti Međimurja, obitelj Zrinski, ali i „Županiju Zrinskih“ stavili na svjetsku turističku i povijesnu kartu. No unatoč više od 80 različitih manifestacija koje su okupile međimurske gradove, općine, kulturno umjetnička društava, udruge, škole, zadruge, vrtiće i istaknute pojedinace, izazov je ovogodišnje obilježavanje 30. travnja i 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane učiniti još većim, svečanijim i bogatijim, te dići na novu razinu.
Javite se na Javni poziv do 28. veljače!
Kako bi ovaj pravi festival vrednovanja svoje lokalne zajednice, uz pokroviteljstvo Hrvatskog sabora koji je i proglasio Spomendan 2011. Godine, učinili još boljim, kreativnijim i inovativnijim, Međimurska županija odlučila je u slavlju dana naše županije povezati sve one koji svojim radom, umijećem i prepoznatljivim međimurskim štihom žele biti dio trotjednog obilježavanja. Naime Dani Županije koji će se u 2017. održati od utorka, 18. travnja do utorka, 09. svibnja i ovoga će puta naglasak staviti na kulturu baštinu, turizam, iznimno bogatu povijest s već dobro poznatim sadržajima koji su svojevrsna tradicija, te Međimurke i Međimurce koji i čine Dane Međimurske županije. U pripremama za nadolazeći program i aktivnosti, želja je povezati gornje i donje Međimurje, gradove, općine, djecu, vrtiće, škole, kulturna društva, udruge, ali i pojedince, kako bi sliku našeg Međimurja prenijeli u što boljem svijetlu i što dalje u svijet. Pozivamo sve zainteresirane da se jave na Javni poziv za sudjelovanje u Danima Međimurske županije koji je objavljen u tiskanim medijima i na internetskoj stranici Međimurske županije, kako bi zajedničkim snagama pripremili nezaboravno obilježavanje 30. travnja. Svatko tko želi biti dio Dana Međimurske županije 2017. može svoje sudjelovanje prijaviti na sljedeći način: https://medjimurska-zupanija.hr/2017/02/01/javni-poziv-za-iskazivanje-javnog-interesa-za-sudjelovanje-u-manifestaciji-dani-medimurske-zupanije-2017/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content