Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija stipendijama pomaže djeci hrvatskih branitelja

Datum objave: 26. siječnja 2017.

Veliko hvala na potpori koju nam Županija pruža, omogućavajući nam kvalitetno obrazovanje i olakšavajući nam cijeli put učenja. Najbolji način da se zahvalimo svima vama, a osobiti našim roditeljima je da ostvarimo što bolji uspjeh i učinimo vas ponosnima“, rekla je Michelle Mesarić, maturantica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u svom govoru kao jedna od 62 učenika koji su na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier osobno primili ugovore za stipendije, kao djeca hrvatskih branitelja. Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Ovo su stipendije koje se dodjeljuju na godišnjoj razini u iznosu od 3.000,00 kn, a iako je ugovorom definirano da će se isplaćivati u mjesečnim anuitetima od 300 kuna kroz školsku godinu 2016./2017., njihov domaćin župan Međimurske županije Matija Posavec obradovao ih je da su im sredstva već danas na računu kako bi što lakše i uspješnije zaključili školsku godinu, a neki i svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici završnih razreda.
Stipendisti svojim  nastupima zahvalili Županiji na potpori
„Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj želimo poslati poruku našim braniteljima i njihovim obiteljima, da nisu i da neće biti zaboravljeni. Potpore koje dodjeljujemo, samo su jedan vid ulaganja u obrazovanje , a pogled na ove mlade ljude, uspješne srednjoškolce, dokaz je da radimo dobar posao i potpuno opravdava svu našu podršku. Ako je i jedan mali djelić našeg doprinosa u vašoj kreativnosti, u ambiciji, želji da napredujete, ali i uspjesima te rezultatima, bez obzira na sve probleme i izazove na koje nailazite, izuzetno smo ponosni što smo i mi dio tog vašeg puta“, pritom je rekao međimurski župan, obrativši se 62 učenika iz 49 obitelj te sveukupno polaznika 15 škola s područja Čakovca, Varaždina i Preloga. Svima je ugovore uručio zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman i predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, uz prisustvo pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca. Svojim izvedbama na najljepši način zahvalili su, kao i prijašnjih tako i ove godine, upravo stipendisti, Dominik Padarić, učenik 3. razreda Glazbene škole u Varaždinu koji operno pjevanje uči u klasi poznate mezzosopranistice profesorice Blanke Tkalčić, te mladi perspektivni bend „Boemikon“ iz Gimnazije Josip Slavenski čiji je član također jedan od nagrađenih učenika, Borna Fučec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content