Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednica Republike Hrvatske od sutra ured izmješta u Međimursku županiju

Datum objave: 14. prosinca 2016.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba, odabrala je upravo Međimursku županiju. Tako će od 15. pa do 17. prosinca upravo u zgradi Međimurske županije odraditi niz sastanaka i prijema. Dolazak predsjednice RH očekuje se sutra u prijepodnevnim satima oko 09:30 sati, kada će je dočekati domaćin župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima, te predstavnici Grada Čakovca. Nakon toga odradit će radni sastanak s čelnicima Županije i Grada u Maloj vijećnici, te i svoje prve prijeme, prvi za braniteljske udruge, a nakon toga i za predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije.
Od 13:30 sati očekuje se predsjedničin odlazak u Franjevački samostan u Čakovcu, gdje će uz gvardijana fra Željka Železnjaka obići samostan, crkvu sv. Nikole biskupa, ali i odraditi susret sa svećenicima s područja Međimurske županije.
Od 14:30 sati, svi oni koji su svoj termin dogovorili u Uredu Predsjednice RH ovih dana, imati će mogućnost sudjelovati na prijemu građana u Uredu župana, nakon čega će delegacija obići trtku Pana d.o.o. Čakovec. Od 16:15 sati Predsjednica će prošetati Starim gradom, posjetiti Advent u atriju palače Zrinskih, te se uz obilazak zaustaviti kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima gdje će zapaliti svijeće njima u čast. Kao pokroviteljica ovogodišnjeg obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke, sudjelovat će od 17:00 sati na završnoj svečanosti povodom „Godine Nikole Šubića Zrinskog“ koju je proglasio Hrvatski sabor, u Katoličkom domu u Čakovcu, gdje će ujedno postati počasnom članicom Zrinske garde Čakovec.
Za sam kraj prvog Predsjedničinog radnog dana u Međimurskoj županiji, uputit će se u Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišće, na susret s međimurskim olimpijcem Filipom Udeom, njegovim pobjedničkim timom i mladim gimnastičarima.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content