Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međunarodni je dan volontera: I u 2016. Međimurska županija nagrađuje najbolje, prijavite kandidate

Datum objave: 5. prosinca 2016.

Kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti, Međimurska županija uvela je 2011. godine Županijsku nagradu za volontiranje, a u okviru obilježavanja Europske godine volontiranja. Najbolji pojedinci i volonterske organizacije tako svoja zaslužena priznanja dobivaju krajem godine, a nova dodjela najavljena je i ove godine u petak 23. prosinca, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec kada će zaslužnim pojedincima nagrade dodijeliti župan Međimurske županije Matija Posavec, u okviru posljednjeg dana nastave prvog školskog polugodišta te gimnazijskog Sajma dobrote.
Natječaj za Najvolontere otvoren do 15. prosinca!
Prije nego se i javno pohvale volonteri, oni koji rade, pomažu i sudjeluju u aktivnostima koje doprinose svemu što oni smatraju „višim ciljem“, kandidati koji udovoljavaju takvim kriterijima prijavljuju se na Natječaj za dodjelu Županijske nagrade za volontiranje koji je otvoren do 15. prosinca. Međimurska županija jedina je jedinica lokalne ili regionalne samouprave koja samostalno raspisuje natječaj i odjeljuje nagradu te smo po tome jedinstveni u Hrvatskoj. To dovoljno govori o činjenici kako je volonterstvo Međimurju vrlo bitno. Kako je cilj potaknuti što više organizacija i pojedinaca da na natječaj prijave svoje kandidate, te da se nagrada dodijeli i po 6. puta, iz Međimurske županije i Volonterskog ureda Međimurja pozivaju sve da se prijave u što većem broju.
To mogu učiniti na sljedećem linku: https://medjimurska-zupanija.hr/2016/11/24/javni-poziv-medimurske-zupanije-za-prijavu-kandidata-za-dodjelu-zupanijske-nagrade-za-volontiranje-u-2016-godini/.
Najprigodniji dan za to učiniti svakako je 5. prosinca – Međunarodni dan volontera, dan kada se treba zahvaliti pojedincima koji pokazuju da svatko od nas minimalnim zalaganjem može napraviti jako puno, te se prisjetiti onih koji nas svojim primjerom uče da je mali korak dovoljan da pokrenu našu zajednicu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content