Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

106 parova obradovao međimurski župan: Čestitam Udruzi umirovljenika 70. rođendan

Datum objave: 2. lipnja 2016.

Međimurska udruga umirovljenika već 23 godine svima odaje tajnu ljubavi i bezuvjetne podrške, organiziranjem proslave zlatnog, odnosno dijamantnog pira svojih članova. Tako su i ove godine u Gornjoj Dubravi okupili svoje članove, kako su ih nazvali „mladenke i mladence“ s područja cijele županije koji u 2016. godini slave 50, odnosno 60 godina braka i time pokazuju jačinu svoje ljubavi i poštivanje institucije braka. Uz niz aktivnosti kojima nas međimurskih umirovljenici uveseljavaju tijekom godine, došao je red da se razveseli i njih, pa ih je stoga u slavlju posjetio župan Međimurske županije Matija Posavec koji već tradicionalno pritom ne dolazi praznih ruku. „Nismo često svi zajedno u ovolikom broju, danas je naime s nama čak 106 parova, stoga nam je ovaj dan jedan od posebnijih u godini. Tim nam je draže da nam potporu daje i naš župan, jer ponekad nam upravo jedan posjet, mali darak ili samo riječ pohvale znače više od ičega“,  rekla je Nada Lovrec, predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije te pozdravila i prisutni zamjenicu župana Sandru Herman koja je pohvalila obilježavanje ovakvih trenutaka.
„Ono što nam je važno je da znamo da nismo zaboravljeni, pa hvala županu i zamjenici što su nas razveselili crvenim ružama kao simbolom ljubavi, ovaj ćemo dan još dugo pamtiti“, naglasili su parovi vrijedni divljenja i poštovanja koji su ujedno priznali kako uz ovakva druženja snagu crpe i iz svojih obitelj, djece i unuka.
„Velika mi je čast što ste mene i suradnike i ove godine pozvali da zajedno s vama proslavimo obljetnice, ali ponosan sam što ove godine slavimo i 70 godina rada naše vrijedne udruge, pa vam i na tome od srca čestitam. Svaka vam čast što uz sve svoje redovne aktivnosti, kojih znam da je mnogo, ujedno jednom godišnje slavite ljubav, ali rekao bi ujedno i iskustvo te vašu mudrosti, iz kojih crpimo našu inspiraciju svakodnevno te koje su i nama ostalima nit vodilja da radimo po uzoru na vas“, rekao je međimurski župan te svoj dolazak okarakterizirao kao znak poštovanja, tik prije nego što je čestitao svakom paru ponaosob i zaželio im ponajviše puno zdravlja.
Umirovljenici su uz samo druženje taj dan posvetili i opuštanju, plesu, ali i pjesmi, pa su tako čitani i recitirani poznati stihovi, umjesto tradicionalnog čitanja buketa mladenkama.

#odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content