Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalna humanitarna akcija "Katruže za Katružu"

Datum objave: 1. lipnja 2016.

 
Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove je godine tradicionalno organizirala  akciju „Katruže za Katružu“.
Akcija se odvijala  dvije subote : 14. svibnja  u  Čakovcu,  Štrigovi i Pribislavcu, a 21. svibnja u  Murskom Središću, Prelogu, Belici i Nedelišću. U Svetoj Mariji  akcija je provedene u srijedu 18. svibnja.
U Čakovcu  su se  uz  aktiviste „Katruže“ akciji priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“ i donacijama je prikupljeno 2.662,25 kuna.
U Štrigovi akciju je provela Udruga žena Stanetinec, a prikupljeno je 310,00 kuna, a u  Pribislavcu Udruga žena „Magnolija“ u akciji je prikupila 580,00 kuna,
Aktivistice „Katruže“ iz Svete Marije  prikupile su 1.830,00 kuna.
U Prelogu su članice udruge „Priločko srce“ prikupile 5.823,00 kune i 20 EUR-a.
U Belici su akciju provele članice Udruge žena Općine Belica  i  prikupile 2.690,00 kuna.
U Murskom Središće članice Društva žena Mursko Središća prikupile su 4.050,00 kuna, a u Nedelišću  Udruga žena Nedelišće 790,00 kuna.
Ukupno je prikupljeno 18.735,25 kuna i 20 EUR-a.
Zahvaljujemo svima  koji su  poklonili  katruže, svima koji su donacijom cvijet  katruže odnijeli u svoj dom te svim dragim ljudima  koji su se uključili u provođenje akcije. Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Pribislavcu, Šenkovcu, Strahonincu i  Maloj Subotici, „Priločkom srcu“ Prelog, Udruzi žena Stanetinec, Udruzi žena Općine Belice, Udruzi žena „Magnolija „ Pribislavec, Društvu žena Mursko Središće, Udruzi žena Nedelišće i KUD-u „Mačkovec“.
Međimurci su i ovaj put pokazali  svoju humanost i dobrotu i pomogli onima  kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

#odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content