Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2016.

Datum objave: 24. svibnja 2016.

Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2016. godini.
Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose sljedećim ciljevima:
A)    aktiviranju neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone,
B)    izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima,
C)    izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima,
D)    razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista,
E)    razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u razdoblju pred i posezone.
Turistički nerazvijenim područjem se smatraju područja svih kontinentalnih županija, osim područja Grada Zagreba i sva naselja s područja ostalih županija koja na svojem području nemaju izlaz na more.
Sredstva potpore odobravat će se za sljedeće programe:
Mjera 1.- Programi razvoja i unapređenje ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone
Prihvatljive ulaganja odnose se na:
a)    kulturni turizam,
b)    cikloturizam,
c)    pustolovni i sportski turizam,
d)    poslovni turizam,
e)    wellnes i zdravlje,
f)    gastro i eno turizam.
Najniži iznos potpore iznosi 50 000 kn, a najviši 200 000 kn. Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe/obrtnici te OPG-i/seljačka domaćinstva koja su registrirana za pružanje usluga u ugostiteljstvu i turizmu na području PPS destinacije.
Mjera 2.- Programi razvoja turističkih inicijativa i proizvoda
Prihvatljiva ulaganja odnose se na:
A)    razvoj, obnovu i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta,
B)    izgradnju, obnovu i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta,
C)    uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture
Najniži iznos potpore je 50 000 kn, a najviši iznos potpore je 200 000 kn. Prihvatljivi korisnici su subjekti koji su već registrirani za pružanje usluga u ugostiteljstvu i turizmu (pravne i fizičke osobe i OPG-i/seljačka domaćinstva) te jedinice lokalne ili regionalne samouprave.
Mjera 3.- Programi za razvoj ponude s većom dodanom vrijednošću
Prihvatljivo ulaganje je podizanje kvalitete smještajnih objekata i uređenje/izgradnja dodatnih sadržaja uz smještajne objekte.
Najniži iznos potpore je 50 000 kn, a najviši iznos potpore je 200 000 kn. Prihvatljivi korisnici su samo subjekti koji su već registrirani za pružanje usluga u ugostiteljstvu (pravne i fizičke osobe i OPG-i/seljačka domaćinstva).
Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo stvarno realizirani i plaćeni troškovi u 2016. i to najviše do 50% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta.
Rok za podnošenje kandidature je 3. lipnja 2016. godine.
Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content