Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Više od 20 tisuća međimurskih sportaša dobilo prvi sportski portal

Datum objave: 14. svibnja 2016.

U prostorijama Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije održano je predstavljanje i službeni početak rada web stranice Sportilus – društvenog  servisa za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja. Okosnica portala je okupiti sportske informacije na jednom mjestu, učiniti ih korisnima, vrijednima čitatelju te ujedno lako dostupnima. Jednim klikom roditelji pronalaze veliku ponudu sportova za upis djece, što njihov odabir čini lakšim, sportski klubovi imaju pritom besplatnu web stranicu  u svrsi lakše komunikacije unutar ciljane skupine te su dio najveće online sportske zajednice, dok sportaši amateri, profesionalci ili rekreativci te treneri besplatne profile i promociju uz prezentaciju sportskih dostignuća.
Još jedna posebnost ove platforme je da sami korisnici kreiraju sadržaj. Mi smo samo „alat“ koji koriste oni koji se registriraju. Na području Hrvatske nema ničeg sličnog Sprtilusu, na koji se potrebno samo registrirati, kreirati svoj sportski profil ili pak najaviti događaj i sve to besplatno“, istaknuo je osnivač servisa Sanimir Radek. Uz njega inovativnu ekipu čine Ivan Katić, Boštjan Perc, Matija Bogdan i Lana Novak.
Službeno puštanje u rad ove jedinstvene stranice pripalo je županu Međimurske županije Matiji Posavcu i dopredsjedniku Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mariju  Vukoji. Posavec je u prvom redu čestitao entuzijastičnoj i originalnoj ekipi, ali i naglasio kako ovaj hvale vrijedan projekt ima veliku potporu Županije kao promicatelja zdravih životnih navika.  „U Međimurju imamo oko 20 tisuća sportaša, što znači da se više od 15% stanovništva bavi nekim oblikom sporta. Imamo rezultate, a u odnosu na broj stanovnika i iznadprosječne rezultate u gotovo svim disciplinama, čak i olimpijca koji će braniti boje naše županije i države na nadolazećim Olimpijskim igrama. Uz profesionalni sport, iznimno je važan društveni aktivizam za sport -  obični ljudi i građani svoje slobodno vrijeme koriste za rekreaciju, kretanje i zdrav način život čime se približavamo Europi gdje je ta svijest jako razvijena“, rekao je međimurski župan dodavši pritom kako danas u vrijeme interneta i globalizacije ovaj servis ima priliku doći u svaku kuću, laptop, računalo ili mobitel što je velika prednost. Uz Sportilus šira sportska zajednica, novinari i svi ostali vezani uz neku sportsku aktivnost dolazit će brže i jednostavnije do potrebnih informacija koje će biti objedinjene na jednom mjestu, potpune, pregledne i ažurirane, odabrane jednim klikom, što je vizija osnivača ovog „site-a“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content