Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Korisnike Doma za starije i nemoćne oduševio posjet župana Posavca

Datum objave: 2. listopada 2015.

Uz osmijeh, pjesmu, pošalice i dobre želje, korisnici Doma za starije i nemoćne Čakovec proslavili su 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba. Svečanost koju su tim povodom pripremili nije propustio ni njima najdraži gost, župan Međimurske županije Matija Posavec koji se odazvao pozivu ravnateljice Štefice Martinez te prijepodne posvetio upravo druženju s osobama treće životne dobi. Pritom im je čestitao njihov dan i naglasio da je ovo samo jedna od prigoda kada se susreću, no da ne zaborave kako je Međimurska županija uvijek uz njih.
„U tu svrhu Županija organizira dnevni boravak, manifestacije u koje se uključuju te niz sadržaja kako bi upotpunila njihove dane. Pripremamo im i niz radionica, glumačkih, stvaralačkih i literarnih, u svemu su sjajni“, rekla je ravnateljica, a župan pohvalio druženje, zajedništvo i energiju kojom su ga primili, kao i prigodni program koji ga je i ovog puta oduševio. Time je zaslužio prave ovacije i tople riječi korisnika koji nisu mogli sakriti ponos što se zbog bliskosti i komunikacije sa županom koji ih posjećuje, osjećaju kao korisni članovi društva te imaju kvalitetniji život sudjelovanjem u aktivnostima u društvenoj zajednici.
„Ovakvi dani, kada nas uvažavaju, kada možemo pjevati i slaviti te nas ujedno posjećuju naši najmiliji, imaju pravi terapijski učinak na sve nas“, potvrdili su članovi zbora koji su oduševili izvedbom spleta međimurskih pjesama, a svečanost je upotpunio i nastup glumačke skupine doma te pripremljeni program Kulturno umjetničkog društva Goričan. Međunarodni dan starijih osoba proglašen je Rezolucijom UN-a prije točno 25 godina, kao podsjetnik njihova doprinosa u izgradnji našeg društva, svojom mudrošću i znanjem te kao senzibilizacija javnosti za potrebe u odmakloj dobi te zaštiti zdravlja starijih osoba.
„Time se pokazuje napredak ili propust jednog društva, a naša je sredina bez sumnje dokazala da se zna prilagoditi potrebama i sposobnostima građana treće životne dobi“, objasnio je Posavec. „Vaš doprinos zajednici kroz cjeloživotni rad, ali i kroz prenošenje životnih iskustava na mlađe naraštaje je nemjerljiv“, dodao je te rekao kako je sustav skrbi prema starijim osobama u Međimurskoj županiji dobro razvijen i to kroz mrežu domova kako javnih tako i privatnih, što je potvrdila i Sonja Tošić Grlač iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content