Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec i tvrtka Unimer nagradili međimursku djeca koja su zajedno sakupila 151 tonu papira

Datum objave: 11. lipnja 2015.

„Zelena je boja naša, neka bude sada i vaša“, poručili su mali ekolozi iz Dječjeg vrtića „Stonoga“ Novo Selo Rok koji su u ovoj školskoj godini prikupili čak 181,11 kilograma papira po polazniku te ujedno svojim zalaganjem izborili prvu mjestu u akciji „Papir nije smeće“.  Ove se godine u ovo tradicionalno tridesetljetno sakupljanje papira čakovečke tvrtke Unimer d.o.o., uključilo se naime 14 vrtića s 926 polaznika te 21 osnovna škola sa svojih 6.474 učenika, a u sjedištu poduzeća održana je svečanost na kojoj su se najuspješnijima dodijelile nagrade.
Uz predškolarce iz Novog Sela Rok koji su ujedno svojim nastupom, plesom i pjesmom upotpunili svečanost, drugo mjesto uzele su „Pčelice“ iz Ivanovca, a treće Dječji vrtić Kotoriba. Kod škola najuspješnija je bila Osnovna škola Sveti Martin na Muri s 57,08 kilograma sakupljenog papira po učeniku, a odmah iza nje Osnovna škola Nedelišće te čakovečka 3. osnovna škola. Uz potporu generalnog pokrovitelja Međimursku županiju svima su osigurane nagrade svima koji su zajedno sakupili čak 115.360 kilograma papira, pa im je za prvo mjesto pripalo 3.000 kuna, za drugo mjesto 2.000 i  treće 1.000 kuna, a za sav papir školama i vrtićima poduzeće Unimer isplatilo je novčanu naknadu u iznosu od 30.376 kuna.
„Svi dobitnici ovdje danas, naši su novi poslovni partneri, hvala im što su se uključili. 15. svibnja završila je jedna akcija, a odmah kreće nova. Zajedno ćemo nadmašiti i ovogodišnju brojku, stoga sakupite što više papira i zahvalite prirodi za blagodati koje nam pruža“, rekla je direktorica Unimera Biserka Andrašević.
„Djeca su ove godine sakupila 151 tonu papira, što je otprilike čak 10 tona šlepera papira, zbog kojih je čišća naša županija. Na tome vam svima čestitam i drago mi je da smo se mogli uključiti sa simboličnim novčanim iznosima, kažem simboličnima s obzirom na vaš učinak i trud. Dali ste svima jasnu poruku, i dalje sakupljajte dalje papir, čistite svoju okolinu“, dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec te pohvalio Unimer, kao tvrtku koja je pokazala veliko društveno odgovorno poslovanje.
S obzirom na proteklu godinu, u 2015. je količina sakupljenog papira povećana za čak 30 posto, što samo znači kako imamo sve veći broj najmlađih generacije koje su ekološki osviještene i već su im danas usađene vrijednosti za očuvanje čišćeg okoliša.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content