Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Provedena akcija čišćenja Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš

Datum objave: 21. travnja 2015.

Odsjek za zaštitu okoliša i prirode Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije u suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode –Međimurska priroda te općinom Sveti Martin na Muri proveli su u subotu 18. travnja od 9 do 12 sati akciju čišćenja Zelena čistka u zajedničkom uklanjanju otpada na lokaciji: desna obala starog i novog toka rijeke Mure unutar zaštićenog područja regionalni park Mura – Drava i značajni krajobraz Mura.
U akciju čišćenja aktivno su se uključili učenici Osnovne škole Sveti Martin na Muri sa svojim učiteljicama te djelatnici Policijske uprave međimurske, Hrvatskih voda, Hidrotehnike d.o.o. Savska Ves i ŠRD „Čikov“ Sv. Martin na Muri. Ukupno je u akciji čišćenja sakupljeno 1400 kg otpada, uglavnom otpadne plastike, papira te ostalog otpada koji je zbrinut od strane komunalnog poduzeća MURS-EKOM d.o.o. Mursko Središće na odlagalištu neopasnog otpada „Totovec“ u vlasništvu GKP ČAKOM d.o.o Čakovec.
Akcija čišćenja provedena je u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlja (22. travnja) te je usmjerena na podizanje razine svijesti javnosti o važnosti zaštite okoliša i prirode. Edukacija o zaštiti i uređenju okoliša s globalnog i nacionalnog aspekta, omogućit se unaprjeđenje i podržavanje edukacijskih napora u razvoju ekološki svjesne i odgovorne javnosti i potaknuti u svim ljudima osjećaj osobne odgovornosti za brigu o okolišu.
Ovom akcijom čišćenja svi sudionici pomogli su u uklanjanju otpada te zajedno doprinijeli širenju vizije čistog okoliša i održivog razvoja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content