Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija osigurala novih 250 tisuća kuna bespovratnih sredstava za unaprjeđenje turizma

Datum objave: 5. ožujka 2015.

Međimurski kraj uživa renome kao jedna od najkvalitetnijih kontinentalnih destinacija, što je samo potvrđeno krajem siječnja domaćinstvom tek jedne od nekoliko tematskih sjednica tijekom mandata Odbora za turizam Hrvatskog sabora te se potvrđuje iz godine u godinu porastom broja noćenja.
U najsjevernijoj hrvatskoj županiji mnogo se ulaže u turizam, prije svega kontinentalni, zdravstveni, kongresni i cikloturizam kojima smo primjer dobre prakse u regiji, ali i šire. Prednosti u povezivanju sa susjednim zemljama i krajevima u pograničnim prostorima, ali i povijesnim te kulturnim sadržajima i manifestacijama koje nudimo, ipak ne bi bile dovoljne za uspjeh, već je upravo ljudski faktor ključ turističkog djelovanja i uspjeha.
Iz tog razloga, Međimurska županija je u tri godine provođenja projekta „Turističke potpore“ sufinancirala 20 različitih turističkih projekata izdvojila 650.000,00 kuna, a na tome dakako ne namjerava stati te s dobrom praksom nastavlja i dalje. Bespovratna sredstva planirana u 2015. godini iznose 250.000,00 kuna, a namijenjena su obiteljskim poljoprivrednim, fizičkim osobama, obrtima, trgovačkim društvima i drugim subjektima registriranim za turističku ili ugostiteljsku djelatnost.
Prisjetimo se, zahvaljujući potporama Županije, Međimurje je kao turistička destinacija u 2014. godini obogaćeno za sedam novih turističkih proizvoda vrijednosti četvrtinu milijuna kuna koji već aktivno sudjeluju na tržištu, a provode ih Accredo, Bister, Spomenka Bacinger, Mirjana Biber, Rajko Dvanajščak, Malo selo i Slad.
Svi oni koji smatraju da svojom ponudom mogu unaprijediti turizam te proširiti dosadašnju ponudu na nivou županije, pozvani su da se do 31. ožujka jave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih turističkih potpora koji je objavljen na web stranicama Međimurske županije https://medjimurska-zupanija.hr/home/2015/03/03/turisticke-potpore-medimurske-zupanije-javni-poziv/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content