Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarni koncert Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ 09.01.2015.

Datum objave: 13. siječnja 2015.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ održala je u    petak   9. siječnja 2015. godine u sklopu obilježavanja  Spomendana odcjepljenja Međimurja od mađarske države godine  humanitarni koncert.  Na pozornici Centra za kulturu nastupali su brojni domaći izvođači, prijatelji „Katruže“: Mirko Švenda Žiga,  Željko Grahovec i Gordana Lach,  Marija Jambrošić, Josip Sanjković Mitrica , Karolina Matjašec  uz pratnju Martine Jakšić,  Meri Šeparović- Vresk, Mateo Mikulić, Skandal bend, Tamburaški orkestar KUD Belica,  KUD Mačkovec, Đura z Međimurja. Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj „Katruže“ Miljenko Ovčar.
Upravitelj Zaklade Matija Posavec zahvalio je svim izvođačima, sponzorima i građanima koji su i ovaj put, okupljeni oko iste ideje prikupljanja i pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima, pokazali svoju humanost.  Predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat istaknuo je da je Zaklada  ušla u petnaestu godinu svog postojanja i da je pomogla mnogim našim sugrađanima.  Zahvalio je  svima koji Zakladi pružaju materijalnu i moralnu podršku u radu te ih pozvao da i dalje pomažu.   Do sada je pruženo pomoći u iznosu od gotovo četiri milijuna kuna,  a samo u 2014. godini  oko 220.000,00 kuna.
I ovaj put zahvaljujemo našim sponzorima bez kojih se ovaj koncert ne bi mogao održati, a to su: Međimurska županija,  Radio 1, Centar za kulturu Čakovec, Međimurske vode d.o.o. i  Dom & Dizajn Nedelišće.  Zahvaljujemo i  članovima KUD-a Belica  Mateji Horvatić i Filipu Kozjaku. Koncert je održan pod  sponzorstvom  Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a.
Prodajom ulaznica prikupljeno je  11.550,00 kuna – prodana je  385 ulaznica po cijeni od 30,00 kuna i cjelokupni iznos iskoristiti će se za pomoć bolesnim osobama s područja naše Županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content