Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

7. „Sajam poslova“ kao važan korak prema rješavanju problema nezaposlenosti u Međimurju

Datum objave: 29. listopada 2014.

21

 

Kao korak prema rješavanju nezaposlenosti, 7. godinu zaredom održan je Sajam poslova, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područna služba Čakovec te pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Uz glavni cilj, omogućavanje komunikacije između svih dionika na tržištu rada, koji traže ili nude zaposlenje te edukaciju, sajmovi ovakvog tipa ponajviše služe kao smjernica mladima za daljnje školovanje.

Upravo je to istaknula zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je u ime župana Matije Posavca pozdravila velik broj okupljenih Međimurki i Međimuraca u holu dvorane Graditeljske škole te ujedno tom prigodom otvorila sajam. „Ovakvim odazivom na sajam vidljivo je da nastojanja Međimurske županije itekako imaju svojih rezultata, a to je stvaranje strategije kojom se povezuje obrazovanje i zapošljavanje. Ulaskom u Europsku unije otvorile su se granice, samim time i tržište, no smatram da nam svima mora biti u interesu da mladi, u čije obrazovanje ulažemo, ostanu u našem kraju i daju svoj doprinos za razvoj Međimurja“, istaknula je zamjenica te pozvala školarce i studente da sudjeluju na okruglom stolu, tribini te radionicama profesionalnog usmjeravanja pripremljenima upravo za njih.

 

Pozivu su se pridružili prisutni čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenikom Mariom Medvedom, zamjenik gradonačelnika Grada Mursko Središće Zvonko Vrtarić i Miljenka Radović iz Grada Preloga, kao predstavnici triju gradova koji su uz Međimursku županiju, podržali 7. Sajam poslova.

Ovogodišnji sajam okupio je 53 izlagača, od čega ukupno 28 potencijalnih poslodavaca iz sfere lokalne uprave, razvojnih agencija unutar civilnih društva te drugih tvrtki i udruga. „Posebno pozdravljam maturante i studente, ali i susjede izlagače iz Varaždina te Slovenije. Drago mi je da smo se okupili na samo jednoj u nizu aktivnosti Zavoda koja radi na smanjenju broja nezaposlenosti i povećanju zapošljavanja te se bori se sa strukturalnom neusklađenosti ponude i potražnje poslova“, u svom je obraćanju istaknuo Vladimir Zebec, pročelnik Područne službe Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i naglasio kako je u ovo vrijeme 2013. godine bilo oko 8.000 nezaposlenih, dok ih je sada oko 6.500.

„Međimurska županija kontinuirano radi na uklanjanju svih barijera za privlačenje novih investitora i pruža podršku investicijama, čime se otvaraju nova radna mjesta. No pozitivni podaci ne vesele one koji su trenutno bez posla, pa zajednički moramo dati doprinos tome da svi koji danas traže posao što skorije budu u radnom odnosu“, dodala je zamjenica međimurskog župana.

Interes građana samo je dokazao da se ovakvim manifestacijama potiče na aktivnosti kod traženja posla, uz to što ujedno nudi mogućnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Pripremljeni materijali sve zainteresirane uputili su kako naglasiti vještine potrebne na tržište rada, kako napisati molbu za posao te na koji način iskoristiti stručne službe HZZ-a koji je dio europske mreže javnih službi za zapošljavanje.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/7._Sajam_poslova{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content