Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Trećaši OŠ Orehovica kod župana: “Međimurje je naš zavičaj“

Datum objave: 22. listopada 2014.

Učenici 3. a i 3. b razreda Osnovne škole Orehovica dugo će pamtiti svoj školski izlet i posjet Međimurskoj županiji. Naime 35 učenika primio je župan Matija Posavec, uz zamjenicu Sandru Herman i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca, u sklopu njihove terenske, izvanučionične nastave.
Kako će u studenom školarci u Orehovici u okviru nastavnog predmeta prirode i građanskog odgoja učiti upravo o ustroju Međimurske županije, pripremu za zadatak koji ih čeka odradili su u praksi te u pratnji učiteljica Maje Žamarija i Tatjane Šafarić istražili svaki kutak Županije.
Posebno su oduševljeni bili Velikom vijećnicom koja im je poslužila kao scena za igranje Hrvatskog sabora i Skupštine. „Tko je za, tko protiv?“, odzvanjalo je vijećnicom, dok su učenici župana prepoznali kao ravnatelja Međimurja. „A Međimurje je naš zavičaj“, dodali su pokazavši kako su stigli spremni i s predznanjem na susret sa županom ili kako su ga još nazvali, direktorom svega u županiji. Posavec nije krio svoje zadovoljstvo što radni dan započinje upravo posjetom djece, koja su zbog svoje radoznalosti i iskrenosti neizmjerno ugodno društvo.
Tom ih je prigodom upoznao s obilježjima naše županije, zastavom, grbom i osnovnim podacima, dok je učenike zanimalo kako se postaje županom, koje su njegove obaveze te što ovdje radi njihov ravnatelj. Naime pročelnik Sušec donedavno je bio na čelu OŠ Orehovica te se posebno razveselio što je imao priliku porazgovarati sa svojim učenicima, koji su njemu i županu uputili pozdrave ravnatelja Željka Krištofića.
Zamjenica je pohvalila ovaj oblik nastave koji će omogućiti lakše i brže učenje, dok župan dodao da, kako bi se što kvalitetnije upoznali sa svim obilježjima i znamenitostima Međimurske županije, ovaj susret valja u skoro vrijeme ponoviti. Nakon što su se počastili slatkišima, bombonima i sokovima, zahvalili na prijemu te krenuli na kazališnu predstavu „Snježna kraljica“, trećaši su obećali vratiti se na Županiju, ali i pozvali županijske čelnike na druženje u školu i romsko naselje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content