Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurci nastavljaju s prikupljanjem pomoći za Slavoniju

Datum objave: 21. svibnja 2014.

pomoc-slavoniji1

Na današnjoj konferenciji za novinare župan Međimurske županije Matija Posavec je obavijestio javnost o svim novostima po pitanju organiziranja i prikupljanja pomoći za poplavljena područja Slavonije i Posavine. Kako je istaknuo Međimurje je ponovno pokazalo veliko srce i pomoć kontinuirano stiže sa svih strana. O kako velikoj je pomoći riječ govori podatak da su sinoć skladišni kapaciteti udruga koje organiziraju pomoć bili u potpunosti popunjeni te je županija morala osigurati novi prostor.

Tako je župan donio odluku da se do daljnjega otvara prostor TIC-a u bivšoj vojarni za svu pomoć koju udruge, općine, pojedinci žele donirati za poplavljena područja. Od jučer je u pravcu Zagrebačkog velesajma otišlo preko 5 tona pomoći i to je riječ samo o prijevozu u organizaciji Međimurske županije. Naime, iz Zagreba organizirano pomoć šleperima se upućuje prema poplavljenim područjima te je to u ovom trenutku najjednostavniji i najsigurniji način dostave.

Sve koji prikupljaju pomoć pozivamo da istu dopreme u prostore TIC-a u Čakovcu

Podsjećamo da je na području županije složen sustav kojeg u ovom trenutku koordinira županija s ciljem olakšavanja protoka pomoći i njene ubrzane dostave potrebitima. Vatrogasci, kako JVP, tako i DVD-i i VZMŽ su dobili nalog pomaganja u prikupljanju pomoći s dislociranih mjesta u TIC-ovu dvoranu, a konkretno pomaže i Dom zdravlja Čakovec, s tim da novčana sredstva, odnosno 120.000,00 kuna, koja su jučer dogovorena će biti uplaćena na račun Crvenog križa. Posavec je pozvao sve koji prikupljaju ili su prikupili pomoć da istu dostave u prostor TIC-a, bivša vojarna u Čakovcu, koji će biti otvoren od 09:00 do 20:00 sati svaki dan. Župan se posebno zahvalio svima koji su donirali pomoć i pomogli ali onima koji će još pomoći, s posebnom zahvalom udruzi Međimurske mame i trudnice čije članice aktivno sudjeluju u svim akcijama prikupljanja u TIC-u.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content