Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Emanuelu Balogu iz Kotoribe Županija donirala prijenosno računalo

Datum objave: 27. veljače 2014.

sl02

Obitelj Suzane Ignac i Marka Baloga iz Kotoribe ima petero djece od kojih je dvoje s posebnim potrebama. Iako ih život nije mazio, ne odustaju od cilja da im osiguraju normalno školovanje te stvore šanse za uspjeh kakve imaju njihovi vršnjaci.

Najstariji Emanuel nedavno je bio na desetoj operaciji srca u nizu, u kojoj mu je izvađen pacemaker. Ovaj jedanestogodišnjak pohađa 4. razred Osnove škole "Joža Horvat" u Kotoribi, a u želji da mu olakšaju učenje i rad, roditelji su se obratili Međimurskoj županiji zamolbom za doniranje rabljenog računala.

Prepoznajući nastojanja roditelja da djeci, unatoč neimaštini osiguraju normalni život, Međimurska županija odlučila je Emanuelu pokloniti prijenosno računalo. U četvrtak mu ga je uručila zamjenica župana Sandra Herman, koja je tom prilikom kazala da je udovoljavanje ovoj zamolbi shvatila kao obvezu, jer se svoj djeci koja se žele učiti i školovati moraju omogućiti isti uvjeti. Kako roditelji zbog svoje financijske situacije to objektivno ne mogu, prijenosno računalo je osigurala Županija.

Zahvaljujući se na poklonjenom računalu, Emanuel je rekao da mu ono mnogo znači te da će ga iskoristiti za rad i učenje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content