Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U prepunoj dvorani zgrade Scheier predstavljen "Poduzetnički impuls 2014."

Datum objave: 25. veljače 2014.

8m

Župan pozvao ministarstva da se malo više i češće okrenu Međimurju

Danas su u zgradi Scheier pred mnoštvom zainteresiranih gospodarstvenika i obrtnika Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA  zajedno s Međimurskom županijom, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje, HGK - Županijskom komorom Čakovec, HOK Obrtničkom komorom Međimurja, Razvojnom agencijom Grada Čakovca – ČAKRA-om te Ministarstvom poduzetništva i obrta predstavili PODUZETNIČKI IMPULS 2014. za Međimursku županiju. Skupu su prisustvovali pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Vjekoslav Rakamarić i načelnica sektora za obrt pri resornom ministarstvu Nadica Žužak te kao domaćin župan Međimurske županije Matija Posavec.

 

 

S MINISTARSTVOM GOSPODARSTVA SE U PETAK POTPISUJU NOVI UGOVORI U IZNOSU OD 10,5 MILIJUNA KUNA

 

Na samom početku okupljenima se obratio župan koji se kratko osvrnuo na realizaciju ovog programa u 2013. godini koji je, kako je naglasio, pokazao svu poduzetnost međimurskog gospodarstva. U 2013. godini temeljem ovog istog programa Međimurska županija, odnosno međimurski poduzetnici su “povukli“ i potpisali ugovore u ukupnoj vrijednosti od gotovo 9,5 milijuna kuna, u 41 dodijeljenoj potpori. Prema službenim podacima resornog ministarstva mi smo 2. županija po uspješnosti, a treća ukupno jer ispred su samo Grad Zagreb te Zagrebačka županija. To je pokazatelj razvijenosti poduzetničke klime pojedinih županija. – naglasio je župan Posavec, ali i najavio nove potpore ministarstva gospodarstva u međimurske firme. Naime, kako je rekao u petak bi s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom trebali biti potpisani ugovori u vrijednosti od 10,5 milijuna kuna što je značajna financijska injekcija, posebice danas.

Upravo zato želio bih ovim putem iskoristiti priliku te pozvati Ministarstvo poduzetništva, ali i Vladu u cjelini da se malo više i češće okrenu Međimurju jer je upravo Međimurje mjesto u kojem je malo i srednje poduzetništvo te obrtništvo tradicionalno ukorjenjeno u svakodnevnom životu. – zaključio je župan te pozvao okupljene da maksimalno iskoriste današnje predstavljanje na ime budućih ugovora.

 

Cilj je čim više novaca vratiti u sustav, gospodarski i poduzetnički jer tu se stvaraju nove vrijednosti. A poduzetnički impuls kao program je savršen model za to. Jedan od slijedećih poteza je stvaranje Središnjeg informacijskog sustava u kojem bi bili povezani i FINA i REGOS, kao i sve druge institucije bitne za sve gospodarstvenike, a sve s ciljem da se i svi natječaji vezani za gospodarstvo stave na jedno mjesto. – zaključio je pomoćnik Rakamarić.

 

{gallery}2014_galerije/Veljaca_2014/pod_impuls{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content