Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pomognite rad Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“

Datum objave: 10. veljače 2014.

katruza LOGO

Međimurska zaklada solidarnosti «Katruža» osnovana je krajem 2000. godine. Osnivač Zaklade je Skupština Međimurske županije. Zaklada je humanitarnog karaktera, osnovana sa svrhom dodjele pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe, te nabavu lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove.

Zaklada ima upravitelja i sedam članova Upravnog odbora, koji na temelju vjerodostojne medicinske, socijalne i druge dokumentacije odobravaju dodjelu pomoći oboljelim osobama s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti «Katruža» od osnutka do sada dodijelila je pomoći u iznosu od preko 3.600.000,00 kuna za kupnju vrlo skupih lijekova, operacija, ortopedskih pomagala, specijalne prehrane, nabavu pužnica za gluhu djecu, udžbenika i kompjutora za slijepu djecu, itd. U prošloj godini Zaklada je dodijelila 56 pomoći za 45 podnositelja zahtjeva u ukupnom iznosu od 164.9134,00 kuna.

I u ovoj godini Zaklada je već održala jednu sjednicu na kojoj je dodijelila pomoći u iznosu od 33.250,00 kuna - za rehabilitacije: terapijsko jahanje i provođenje defektoloških tretmana, uglavnom za djecu te za kupnju lijekova koji se ne nalaze na Listi lijekova HZZO.

Prihodi Zaklade uglavnom su uplate članarina pravnih i fizičkih osoba, te donacije. Organizira se i niz humanitarnih akcija (prodaja cvijeta katruže, akcija Radio gorice za Katružu, prodaja prigodnih suvenira, kalendara, božićnih i novogodišnjih čestitaka, organizacija koncerata i dr. )
Prema odluci pravne osobe status člana podupiratelja stječu uplatom godišnje članarine od 4.000,00 kuna. Fizičke osobe članovi podupiratelji postaju uplatom godišnje članarine od 400,00 kuna, dok jedinice lokalne samouprave, klubovi, društva , udruženja građana, sindikalne udruge godišnje doprinose 1,00 kunu po stanovniku, odnosno članu.

Osim učlanjenja, radu Zaklade možete pomoći i uplatom donacije.

Molimo Vas da se solidarizirate s oboljelim osobama u Međimurskoj županiji uplatom članarine za 2014. godinu ili donacije. Samo uz Vašu pomoć moći ćemo i dalje pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content