Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i zamjenici primili članove Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom

Datum objave: 6. studenoga 2013.

 zajednicka

Krajem kolovoza u Puli je održano sportsko natjecanje osoba s invaliditetom, na kojem su u disciplini dekatlon, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurskežupanije ekipno su osvojili prvo mjesto. U srijedu su ih primili dužnosnici Međimurske županije, župan Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman i zamjenik župana Zoran Vidović.

Čestitajući im na postignutom uspjehu župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je da mu je drago što je i Županija sudjelovala u njihovom uspjehu, jer ih, u okviru svojim financijskih mogućnosti već godinama potpomaže. Iako osvajanje odličja u ovom slučaju nije najvažnije, već je to bavljenje sportom i međusobno druženje, prvo mjesto zasigurno je odličan poticaj da se s ovakvim aktivnostima i nastavi. Imajući u vidu trud članova, voditelja i čelništva Udruge, ovakvi uspjesi u budućnosti sigurno neće izostati, rekao je župan Posavec.

 

Za natjecanje koje je međunarodno i na kojem sudjeluju natjecatelji iz desetak europskih zemalja pripremali su se mjesec i pol dana, rekao je sportski voditelj Goran Mihinjač. Natjecali su se u 10 disciplina, a osim u ekipnoj, uspjehe su postigli i u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Inače, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom broji oko 700 članova, od kojih je oko 130 sportski aktivno. Osim atletike, vježbaju i stolni tenis i plivanje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content