Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorene prijave za Charlemagne nagradu za mlade

Datum objave: 29. listopada 2013.

20131023PHT22922 originalOd 25. listopada počinje novi krug natjecanja za sedmu Charlemagne nagradu za mlade, koja nagrađuje najbolje inovativne europske projekte.  Možete se prijaviti ako imate između 16 i 30 godina i radite na projektu koji se bavi europskom tematikom. Pobjeda znači priznanje, promociju ali i novac za daljnje financiranje projekta. Prijave za 2014. su otvorene.

Cilj nagrade je potaknuti razvoj europskog identiteta među mladim ljudima, kao i njihovo sudjelovanje u procesu europske integracije. Dodjeljuje se mladim i poduzetnim kreativcima svake godine u organizaciji Europskog parlamenta i Fondacije za međunarodnu Charlemagne nagradu iz Aachena.

Nagrada za najbolji projekt iznosi 5000 eura, za drugi po redu 3000 eura te za treći 2000 eura. Dobitnici su pozvani u posjet Europskom parlamentu, a 28 nacionalnih kandidata pozvano je na četverodnevni put u Aachen u Njemačkoj.

Prošlogodišnji pobjednici su španjolski projekt “Europe on Track”, poljski fotografski natječaj “Discover Europe” te projekt iz Estonije “The Story of My Life”.

 

Više o nagradi, projektima i prijavi saznajte na stanicama Europskog parlamenta.

 

Izvor: Europski parlament

Foto: Europski parlament

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content