Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

EU uvodi jamstva za mlade

Datum objave: 27. svibnja 2013.

EU_logo

Vijeće EU je postiglo politički dogovor o uvođenju programa jamstava za mlade čiji je cilj osigurati da se nezaposlenim mladim ljudima brzo ponudi zaposlenje ili daljnja edukacija. Svim mladima mlađima od 25 koji izgube posao ili ga ne pronađu nakon završenog školovanja trebalo bi u roku od četiri mjeseca ponuditi kvalitetno zapošljavanje, nastavak edukacije, izobrazbu ili praksu. Države članice bi trebale ovaj program početi provoditi čim prije, po mogućnosti od 2014. godine.

 

 

Jamstvo za mlade odgovor je na povećanje nezaposlenosti mladih u Europi. Dio planiranih sredstava osigurat će se iz europskih fondova, a dio i kroz novu inicijativu kojom će se za razdoblje od 2014. do 2020. osigurati 6 milijardi eura. Regijama sa stopom nezaposlenosti mladih iznad 25 posto ova će sredstva pomoći u poticanju zapošljavanja mladih. Polovica tog iznosa doći će iz Europskog socijalnog fonda, a druga iz proračunskog pravca namijenjenog zapošljavanju mladih.


Izvor: Newsletter Službe EUdesk Erste&Steiermärkische Bank d.d. Rijeka, broj 63 / travanj / svibanj 2013.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content