U sportskoj dvorani osnovne škole Mala Subotica u organizaciji Karate klub Globus i Karate klub Mala Subotica, danas se održava 15. Međunarodni karate turinir „Cro Cup“. Natjecanje je okupilo 442 natjecatelja iz 45 klubova iz Slovačke, Mađarske i Hrvatske.

Sport koji je od Svjetske zdravstvene organizacije prihvaćen kao terapeutska disciplina, ali i najkompletniji kreativni sport, danas sve više privlači mlade i djecu. Upravo je karate jedinstven sport koji treniraju i djevojčice i dječaci, sport koji razvija mentalni i fizički balans, povjerenje, sigurnost i poštovanje.

Natjecateljima je dobrodošlicu u Međimurje – Europsku regiju sporta 2022. poželjela pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić „Ovaj Međunarodni turnir itekako doprinosi pozicioniranju Međimurja kao sredini koja neprestano ulaže u sport. Međimurje se može pohvaliti najvećim brojem nagrađivanih karatista, a turnir poput ovog zalog su daljnjem razvoju međimurskog karatea, sportskoj disciplini koja uz iznimni fizičku spremu, zahtjeva i disciplinu uma,“ poručila je pročelnica te svima poželjela sreću u današnjim izvedbama i borbama.

Važnost i značaj karatea ne samo za rekreaciju i zdravlje već i za promociju spomenula je državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman koja je turnir otvorila, a otvorenju su nazočili načelnik Općine Mala Subotica  Valentino Škvorc, ravnateljica Osnovne škole Mala Subotica Željka Štampar Zamuda, predsjednik Hrvatskog karte saveza Davor Cipek i glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj.