Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mesna industrija Vajda prvi je partner projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Datum objave: 23. ožujka 2021.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. Zahvaljujući brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i vrhunskim rezultatima, europska asocijacija ACES EUROPE prepoznala je kvalitetu najmanje hrvatske županije te nas je početkom studenog 2020. godine uvrstila u svoju mrežu.
Nakon što je tijekom prošlog tjedna kao ambasador cijelog projekta predstavljen jedan od najuspješnijih međimurskih sportaša, srebrni olimpijac i hrvatski gimnastički reprezentativac, Filip Ude, vrijedna ekipa okupljena oko projekta nastavila je s predstavljanjem sadržaja koji su uvertira u brojne aktivnosti kojima će se Međimurje prezentirati kao Europska regija sporta u 2022. godini. Projekt će okupiti međimurske sportaše, sportske djelatnike i udruge, ali i čitav niz aktera koji će predstaviti najbolje od Međimurja, a prva koja je prepoznala važnost dodijeljene titule je Mesna industrija Vajda d.d., koja djeluje u sastavu Grupe Pivac, čiji je predsjednik Uprave Alen Kajmović istaknuo da je spomenuta titula još jedna potvrda kvalitete, upornosti i izvrsnosti Međimuraca.
Podrška koju pružamo Međimurskoj županiji kao Europskoj regiji sporta je samo nastavak tradicije koju vodimo već dugi niz godina kroz potporu brojnim sportašima, pojedincima i sadržajima u našoj županiji. Uvijek podržavamo izvrsnost, a najbolji primjer tome je Filip Ude, uz kojeg godinama ponosno stojimo i pratimo ga u njegovim rezultatima.“, kazao je Kajmović dodavši da Vajda neće samo financijski poduprijeti projekt, već će se i aktivno uključiti u odlične aktivnosti koje će se provoditi.
Na bezrezervnoj podršci koju je Mesna industrija Vajda d.d. pružila projektu od samog početka, zahvalio je dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja, koji je s županom Međimurske županije Matijom Posavcem i predsjednikom Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Alenom Kajmovićem, potpisao sporazum o suradnji na projektu.
Međimurje ponosno nosi titulu Europske regije sporta 2022., a župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da je ekipa okupljena oko projekta ozbiljno prionula poslu što potvrđuje velik broj aktivnosti koje će se održati već ove godine. „Kao što je Vajda u svojoj branši predvodnik u regiji, tako je i Međimurje predvodnik u brojnim područjima, što potvrđuje činjenica da smo prva županija koja je Europska regija sporta. Stoga je suradnja na ovom projekta prirodna i samo je nastavak dobre suradnje i podrške koju daju svojoj zajednici.“, zaključio je župan Posavec prilikom predstavljanja Mesne industrije Vajda kao prvog partnera projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content