Temeljem brojnih poziva i upita vezanih za izdavanje propusnica, Stožer civilne zaštite Međimurske županije pravovremeno će davati sve informacije.

S obzirom na povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske će donijeti odluku kojom će se ograničiti kretanje između županija tako da će se, osim za određene izuzetke, zabraniti napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište. Odluka će vrijediti od srijede, 23. prosinca 2020. godine, a zabrana iz ove odluke ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanja na posao i s posla ako je neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 te za diplomatsko osoblje.

Za izdavanje propusnica kroz sustav e-Propusnica, koje će omogućiti napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, biti će zaduženi županijski stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe.

U tu svrhu Stožer civilne zaštite Međimurske županije otvorio je e-mail adresu propusnice@medjimurska-zupanija.hr na koju će građani s područja Međimurske županije moći upućivati svoje zahtjeve za izdavanje propusnice. Detaljne informacije o izdavanju propusnica bit će poznate nakon što Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dostavi službenu odluku.