Više od 6,5 milijuna kuna uložit će Međimurska županija, uz doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 850 tisuća kuna, u zaključenje radova na izgradnji sportske dvorane i 6 učionica OŠ Orehovica. Da se ovaj višegodišnji projekt mora završiti i privesti kraju, potvrđeno je na današnjem potpisivanju ugovora o javnoj nabavi s izvođačem radova. „Napokon je pred nama završna faza, radovi kreću odmah, a završit će prije nove školske godine. Toplo se nadam da nećemo iznevjeriti naše profesore, učitelje i djecu i da će dobiti prostore koje trebaju i zaslužuju“, rekao je pritom načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal, dok ravnatelj Osnovne škole Orehovica Željko Krištofić dodao kako se dvorana s nestrpljenjem čeka, te je tek ova vlast iznova pokrenula investiciju i odlučila dati Općini ono što zaslužuje. „Dobivamo učionice s kojima možemo krenuti u jednosmjensku nastavu i dobivamo konačno dvoranu u kojoj će učenici moći izvoditi nastavu tjelesne kulture. Hvala svim na trudu i uloženim naporima“, rekao je pritom ravnatelj.

Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke Međimurje PMP d.o.o. Božidar Žvorc, uz prisustvo još članova projektnog tima u sastavu Branko Sušec, pročelnik UO za društvene djelatnosti, Goran Gotal, pročelnik UO za poslove župana i Ivan Vinković, direktor tvrtke MIN. „Ovaj se tjedan obilježava 20 godina Općine Orehovica i slave se Dani Općine, pa mislim da je završetak ove kapitalne investicije za koju smo čvrsto odlučili da mora biti gotova, najbolji mogući poklon svim mještanima Općine, kako u Orehovici, tako i Podbrestu i Vulariji. Ovu dvoranu zaslužuje 300 učenika ove škole, mještani, ali i jedan od naših najuspješnijih načelnika, pa mi je zadovoljstvo da ćemo imati još jedan završen i zaključen objekt u našem odgojno – obrazovnom sustavu, da ćemo imati još jednu dizalicu na području Međimurja i da će taj cijeli posao izvoditi međimurska tvrtka s međimurskim radnicima“, naglasio je pritom međimurski župan, čelni čovjek institucije koja je u razdoblju od 2014. do 2017., uzimajući u obzir i ovu fazu radova, uložila oko 9,9 milijuna kuna u stvaranje uvjeta školarcima škole u Orehovici, sve kako ne bi više pješačili i po kilometar do mjesta za odvijanje tjelesne i zdravstvene kulture. 

Sada se kreće u radove na vanjskoj stolariji, zidarske radove, izolaterske radove, postavljanje sportskog poda, vodoinstalaterske, elektroinstalaterske, termotehničke i obrtničke radove uz pripadajući stručni nadzor. Uz dva nova zapošljavanja, korištenje dvorane za više od 50% mještana općine, još jedan benefit je i taj što će u novim uvjetima boraviti i predškolarci, kako OŠ Orehovica provodi i program predškole u trajanju od 5,5 sati dnevno.