4.8 °C
1028.0 hPa
30 %

"Prijateljstvo bez granica" stiglo u Heviz

Datum objave: 14. svibnja 2012.
NASTAVAK IPA PROJEKTA „PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA” U MAĐARSKOM HEVIZU
Međimurci izmamili pljesak publike
U mađarskom gradu Hevizu proteklog je vikenda (11.-13.5.2012.) održana druga od četiri velike manifestacije u skopu projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a u kojem je Međimurska županija jedan od partnera.
U Hevizu, poznatom mađarskom turističkom središtu koji ostvaruje gotovo milijun noćenja godišnje, međimursku tradiciju i kulturu s ponosom su predstavili članovi KUD Kaštela Pribislavec, te izlagači Međimurske roke, OPG Petković, OPG Đura, OPG Korent i Obuća Benko.
- Nakon što smo prošle godine u sklopu Voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu mi bili domaćini za 160 izlagača i izvođača iz gradova partnera, red je prošlog tjedna došao i na Heviz, a tijekom ljeta slijede nam još gostovanja u Zalaszentgrotu i Čazmi.  Posebno veseli žestoki pljesak i bis koji su za svoj nastup zaslužili međimurski folkloraši, a i za izlagače je vladao veliki interes. Vjerujem da ovaj projekt polako ispunjava svoj cilj i naziv „Prijateljstvo bez granica” jer mi se čini da osim što u njemu imamo partnere, polako stičemo i prave prijatelje, kao bazu za buduću suradnju – rekao je Marko Puškadija, koordinator projekta iz Međimurske županije dodavši da su već u Hevizu uspostavljeni vrlo dobri kontakti s mađarskim partnerima kojima je područje Međimurja i zbog atraktivnosti i zbog blizine vrlo zanimljivo za razmjenu turista.
- Tako smo već dogovorili studijsko putovanje i dolazak mađarskih turističkih djelatnika u Međimurje, a nakon toga trebali bi na redovitoj bazi uslijediti i dolasci njihovih gostiju s obzirom da lječilišni turizam u Hevizu ne poznaje sezonu, već djeluje tijekom cijele godine – Istaknuo je Puškadija.
Slijedeća stanica u 101.664,90 € vrijednom projektu je Zalaszentgrot od 22. do 24. lipnja, te grad Čazma koji će biti domaćin od 6. do 8. srpnja. Projekt „Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti” završava završnom konferencijom koja će se održati 17. srpnja 2012. godine u Čakovcu.
zajednickadvorackestelyU mađarskom gradu Hevizu proteklog je vikenda (11.-13.5.2012.) održana druga od četiri velike manifestacije u skopu projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a u kojem je Međimurska županija jedan od partnera. U Hevizu, poznatom mađarskom turističkom središtu koji ostvaruje gotovo milijun noćenja godišnje, međimursku tradiciju i kulturu s ponosom su predstavili članovi KUD Kaštela Pribislavec, te izlagači Međimurske roke, OPG Petković, OPG Đura, OPG Korent i Obuća Benko.
- Nakon što smo prošle godine u sklopu Voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu mi bili domaćini za 160 izlagača i izvođača iz gradova partnera, red je prošlog tjedna došao i na Heviz, a tijekom ljeta slijede nam još gostovanja u Zalaszentgrotu i Čazmi.  Posebno veseli žestoki pljesak i bis koji su za svoj nastup zaslužili međimurski folkloraši, a i za izlagače je vladao veliki interes. Vjerujem da ovaj projekt polako ispunjava svoj cilj i naziv „Prijateljstvo bez granica” jer mi se čini da osim što u njemu imamo partnere, polako stičemo i prave prijatelje, kao bazu za buduću suradnju – rekao je Marko Puškadija, koordinator projekta iz Međimurske županije dodavši da su već u Hevizu uspostavljeni vrlo dobri kontakti s mađarskim partnerima kojima je područje Međimurja i zbog atraktivnosti i zbog blizine vrlo zanimljivo za razmjenu turista. - Tako smo već dogovorili studijsko putovanje i dolazak mađarskih turističkih djelatnika u Međimurje, a nakon toga trebali bi na redovitoj bazi uslijediti i dolasci njihovih gostiju s obzirom da lječilišni turizam u Hevizu ne poznaje sezonu, već djeluje tijekom cijele godine – Istaknuo je Puškadija. 
Slijedeća stanica u 101.664,90 € vrijednom projektu je Zalaszentgrot od 22. do 24. lipnja, te grad Čazma koji će biti domaćin od 6. do 8. srpnja. Projekt „Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti” završava završnom konferencijom koja će se održati 17. srpnja 2012. godine u Čakovcu.
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 29. siječnja 2022. - Danas do 13:30 sati cijepljenje bez najave u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije
Nikad veći broj programa povodom Noći muzeja u Međimurju, u manifestaciju se po prvi puta uključili Riznica Međimurja, Centar dr. Rudolf Steiner i Ekomuzej Međimurje malo
Kad se slože međimurske ruke – investicijom vrijednom 4 milijuna kuna u rekordnom roku rekonstruiran Odjel abdominalne i dječje kirurgije Županijske bolnice Čakovec na radost djelatnika te velikih i malih pacijenata
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 28. siječnja 2022. - Sutra od 9:00 sati cijepljenje bez najave u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije
Šef Misije Veleposlanstva Australije Andrea Biggi u radnom posjetu pohvalio potencijal Međimurja
27. siječnja – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 27. siječnja 2022.
Međimurska županija podržava sve projekte s ciljem razvoja Donje Dubrave
Karatisti Karate kluba Globus među najboljima u svijetu
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 26. siječnja 2022.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content