Josip Grivec

Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu te srednju tehničku školu, radio u GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovimaAdresa: Ruđera Boškovića 2
Mjesto: Čakovec
Telefon: 040 374 020
Fax:
GSM: 091 6209 528
Email: josip.grivec@medjimurska-zupanija.hr


Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu te srednju tehničku školu, radio u GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovima; u Službi kontrole u Visokogradnji, Službi razvoja, voditelj laboratorijskih ispitivanja, itd. 1990. postaje Predsjednik Skupštine MZ Donji Vidovec, a približavanjem ratnih opasnosti učlanjuje se u Dobrovoljačke nenaoružane odrede.

Formiranjem kriznih štabova postaje predsjednik istog. Aktivno sudjeluje uprikupljanju pomoći i animiranju dijaspore za potporu RH. Od strane Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovan je Redom hrvatskog pletera. Aktivan je u više udruga, dragovoljni je darivatelj krvi, jedan od inicijatora i osnivača Lokalne akcijske grupe Mura-Drava, aktivan u promociji suradnje s Hrvatima izvan domovine. S hrvatske strane uz Marijana Vargu i Maria Moharića, inicijator je i osnivač Europske grupacije za teritorijalnu suradnju, prvog takvog društva u Hrvatskoj. Član je Hrvatsko socijalno liberalne stranke od 14. siječnja 1990. te u njoj obnaša različite dužnosti; član Izvršnog odbora HSLS-a ogranak Čakovec, predsjednik Ogranka Donji Vidovec, član Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije, potpredsjednik istog tijela i trenutno predsjednik.

Na nacionalnoj razini predsjednik Središnjeg vijeća stranke, a trenutno član predsjedništva. Šest puta nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće, lista svaki puta dobiva apsolutnu potporu, vršio dužnost načelnika općine u šest mandata. Pet puta bio je izabran u Županijsku skupštinu, ali je mandat četiri puta stavio u mirovanje. U prošlom mandatu bio je potpredsjednik Županijske skupštine, a sada vrši funkciju zamjenika župana.