Josip Grivec

Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu te srednju tehničku školu, radio u GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovimaAdresa: Ruđera Boškovića 2
Mjesto: Čakovec
Telefon: 040 374 020
Fax:
GSM:
Email: josip.grivec@medjimurska-zupanija.hr


Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu i srednju tehničku školu. Dugi niz godina radio je u tvrtci GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovima – od Službe kontrole u Visokogradnji, Službe razvoja, do pozicije voditelja laboratorijskih ispitivanja.

  1. godine postaje Predsjednik Skupštine MZ Donji Vidovec, a približavanjem ratnih opasnosti učlanjuje se u Dobrovoljačke nenaoružane odrede.

Formiranjem kriznih štabova postaje predsjednik istog. Aktivno sudjeluje u prikupljanju pomoći i animiranju dijaspore za potporu RH. Od strane Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovan je Redom hrvatskog pletera.

Aktivan je u više udruga, dobrovoljni je darivatelj krvi te jedan od inicijatora i osnivača Lokalne akcijske grupe Mura-Drava, a priznati su i njegovi napori promicanja suradnje s Hrvatima izvan domovine. S hrvatske strane, uz Marijana Vargu i Maria Moharića, inicijator je i osnivač Europske grupacije za teritorijalnu suradnju, prvog takvog društva u Hrvatskoj. Član je Hrvatsko socijalno liberalne stranke od 14. siječnja 1990. U stranci je obnašao različite dužnosti – od člana Izvršnog odbora HSLS-a ogranak Čakovec, predsjednika Ogranka Donji Vidovec, člana Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije te potpredsjednik istog tijela, da bi naposljetku obnašao funkciju predsjednika.

Na nacionalnoj razini predsjednik je Središnjeg vijeća stranke te član predsjedništva. Šest je puta bio nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće, a kako je lista svaki puta dobila apsolutnu potporu, vršio je dužnost načelnika općine Donji Vidovec u šest mandata. Pet je puta bio izabran u Županijsku skupštinu, no mandat je četiri puta stavio u mirovanje. U prošlom mandatu bio je potpredsjednik Županijske skupštine, a sada vrši funkciju zamjenika župana.