Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi projekti Međimurske županije na području grada Preloga

Datum objave: 16. listopada 2024.

Stanovnike Čukovca i Cirkovljana obradovale su značajne promjene u  njihovim naseljima. U tijeku su radovi na rekonstrukciji cesta koje je obišao župan Međimurske županije Matija Posavec s ravnateljicom Županijske uprave za ceste Đurđicom Hamer.

U Čukovcu se rekonstuira dionica od državne ceste do ulaska u naselje, uz koju će se urediti pješačke staze i biciklističke trake. Radovi se izvode na 560 metara dionice koja će se proširiti na 5,50 metara, što će, uz uređenje staza za pješake i bicikliste, dodatno pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu.

Izvest će se biciklistička traka u širini jednoga metra koja će se spajati na pješačku stazu koja vodi do autobusnog stajališta uz državnu cestu.

I u Cirkovljanu su u tijeku radovi na obnovi kolnika oštećenog i zahvatima na aglomeraciji. I ovdje se mislilo na sigurnost svih sudionika u prometu te će se izgraditi pješačke staze. Obnavlja se dionica od 1800 metara, od Cirkovljana do prometnice koja uz derivacijski kanal vodi prema Hidroelektrani Dubrava. Uređenjem ovoga pravca skratit će se put stanovnicima koji svakodnevno putuju u pravcu Koprivnice te osigurati viša razina sigurnosti za brojne rekreativce među kojima je ovaj pravac također popularan.

Ukupna vrijednost oba projekta Županijske uprave za ceste Međimurske županije iznosi 318.360 eura.

Obje investicije mještani navedenih naselja istaknuli su kao potrebu te su se putem svojih aktivnih mjesnih odbora obratili Međimurskoj županiji koja je projekte prepoznala kao važan doprinos kvaliteti života i prometnoj sigurnosti.

Župan Posavec pohvalio je inicijativu mjesnih odbora, a spomenutu investiciju istaknuo kao dokaz da se dobrom suradnjom mnogo može postići te da su mjesni odbori veza s mještana s regionalnom samoupravom te servis građana.

Obilasku radova nazočili su: predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Mjesnog odbora Cirkovljan Božidar Glavak, predsjednica Mjesnog odbora Prelog Anica Naranđa, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Čukovec Josip Slaviček, član MO-a Vanja Balent, županijski vijećnik Slađan Mihoci te gradska vijećnica Snježana Ladić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content