Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan  ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi sportske dvorane u Murskom Središću u vrijednosti od 1.173.941,34 eura

Datum objave: 3. listopada 2024.

Sredinom prošle godine Grad Mursko Središće prijavio je projekt Energetske obnove sportske dvorane Mursko Središće na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada javnog sektora“.

Početkom travnja ove godine stigla je i Odluka o financiranju Energetske obnove sportske dvorane u Murskom Središću te je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt u vrijednosti od 883.501,39 eura. Ujedno, Gradu Mursko Središće Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je 136.419,00 eura  za novi parket.

Nakon provedenog postupka javne nabave, danas, 03. listopada 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi sportske dvorane u Murskom Središću s tvrtkom Team građenje d.o.o. u vrijednosti od 1.173.941,34 eura s uključenim PDV-om.

Kako prihvatljivi dio sufinanciranja projekta iz NPOO iznosi 883.501,39 eura to su gradonačelnik Dražen Srpak i župan Međimurske županije Matija Posavec danas ujedno potpisali Sporazum o sufinanciranju energetske obnove sportske dvorane i rekonstrukcije sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda odnosno sufinanciranju preostalog gradskog iznosa od 330.453,23 eura u omjeru 50 % Grad Mursko Središće, 50 %  Međimurska županija budući je Županija osnivač Osnovne škole Mursko Središće, a sportsku dvoranu većinom koriste učenici Osnovne škole Mursko Središće. Tako će Međimurska županija energetsku obnovu sportske dvorane sufinancirati u iznosu od 160.314,70 eura, a projekt rekonstrukcije sportske dvorane – zamjena sportskog poda Županija će sufinancirati u iznosu od 4.911,92 eura.

Potpisivanju je prisustvovao i ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić koji je izrazio zahvalu i zadovoljstvo za ovaj vrijedan projekt. Također, gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je županu na financijskoj potpori u ovom projektu.

Energetska obnova sportske dvorane tako će obuhvatiti postavljanje novog krova, fasade, prozora, rasvjete, solara, ugradnju toplinskih pumpi. Realizacijom ovog projekta sportska dvorana svakako će postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima. Uz to, uredit će se svlačionice, zamijeniti semafor, uredit će se ljetna terasa i kafić.  Za vrijeme izvođenja radova na energetskoj obnovi sportske dvorane ista će biti u potpunosti zatvorena te će stoga učenici Osnovne škole Mursko Središće kao i udruge moći koristiti novouređeni Sokolski dom za svoje aktivnosti, dok će udruge koje odigravaju utakmice koristiti sportske dvorane u okolnim mjestima, a Grad Mursko Središće pokrit će troškove za navedeno.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content