Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Bal umirovljenika Međimurske županije: Proslava zajedništva i kreativnosti

Datum objave: 14. rujna 2024.

U dvorani Mesapa u Nedelišću, održan je tradicionalni  Bal umirovljenika Međimurske županije, koji je ove godine bio obogaćen Izložbom adventskih vijenaca od krep papira i Smotrom pjevačkih zborova umirovljenika. Ova manifestacija u organizaciji Matice umirovljenika Međimurske županije, okupila je velik broj umirovljenika koji su pokazali da vitalnost, kreativnost i želja za druženjem ne poznaju godine.

Na samom početku, predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije, Nada Lovrec, uputila je okupljenima tople riječi zahvale. Istaknula je važnost ovakvih okupljanja koja pridonose kvaliteti života umirovljenika, naglasivši: “Zajedno se družimo i veselimo kako bismo u što ljepšem raspoloženju proveli naše umirovljeničke dane. Također je pozvala sve da se odazovu proslavi Međunarodnog dana starijih osoba, koja će se uskoro održati u čakovečkom Centru za kulturu.”

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, istaknula je značaj umirovljenika u razvoju lokalne zajednice. “Lijepo je vidjeti vas ovako pozitivne i pune životne energije, kako svojim aktivnostima obogaćujete svakodnevni život. Vaše životno iskustvo predstavlja dragocjeno blago za sve generacije, stoga se nadam kako ćemo i mi, kada dođemo do vaše dobi, biti jednako aktivni jer od vas učimo i preuzimamo najbolje.” ,rekla je gradonačelnica.

Načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak, također je izrazio zahvalnost za veliki odaziv umirovljenika, naglasivši koliko su ovakva okupljanja važna za jačanje zajednice, te posebno istaknuvši kako ga veseli što je ovo druženje upravo u dvorani Mesapa u Nedelišću. „Želim vam samo da se danas dobro proveselite i ostanete ovako aktivni sudionici u životu vaših zajednica što duže.“, poručio je Novak.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, Sonja Tošić Grlač, koja je i otvorila samu Smotru pjevačkih zborova umirovljenika, osvrnula se na pozitivnu energiju koja je vladala u dvorani. “Veseli me što ste i dalje aktivni i spremni natjecati se u raznim područjima, pokazujući svoje vještine i kreativnost. Međimurska županija nastoji podržavati rad udruga umirovljenika kroz različite pogodnosti, a ovakve manifestacije potvrđuju da to itekako zaslužujete.”, naglasila je Tošić Grlač

Najbolji zbor predstavljat će Međimurje na državnoj smotri, ocijenjeni i najbolji adventski vijenci od krep papira

Na Smotri pjevačkih zborova umirovljenika, koja je bila dio programa, nastupili su zborovi iz različitih podružnica, uključujući one iz Čakovca, Svete Marije, Domašinca, Belice, Mihovljana i Nedelišća. Svaki zbor izveo je tri pjesme, a nastupe su ocjenjivali Petra Horvat, Branimir Magdalenić i Krunoslav Kamenić.

Osim pjevačkih nastupa, u dvorani Mesapa održana je i izložba i ocjenjivanje adventskih vijenaca za stol i vrata od krep papira , koja je privukla veliku pažnju svih prisutnih i zasigurno dodatno potaknula kreativnost među umirovljenicima. Najbolje radove na ovoj izložbi ocjenjivale su Ljiljana Škrobar, Ivana Rob i Grozdana Mikulaj.

Nakon službenog dijela programa, prisutni su uživali u opuštenom druženju i zabavi uz glazbu grupe Monaco Exclusive, koja je dodatno stvorila veslu atmosferu. Ovakve manifestacije ne samo da slave kreativnost i zajedništvo umirovljenika, već i pružaju priliku za povezivanje i razmjenu iskustava među članovima zajednice. Umirovljenici su pokazali da su i dalje aktivni sudionici društvenog života, a njihova energija i entuzijazam ostavljaju snažan trag u mjestima iz kojih dolaze i u kojima još uvijek uspješno daju svoj doprinos.

Izvor teksta i fotografija: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content