Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međunarodni nogometni turnir u Čakovcu okupio djevojčice iz regije

Datum objave: 25. kolovoza 2024.

Ovog vikenda, 24. i 25. kolovoza 2024., stadion SRC Mladost u Čakovcu bio je domaćin sedmog po redu međunarodnog nogometnog turnira za djevojčice "Volim nogomet". Turnir, kojeg je organizirao Ženski nogometni klub Međimurje Čakovec, okupio je 22 ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, s ukupno 400 mladih nogometašica u kategorijama U-13 (rođene 2011./2012.) i U-15 (rođene 2009./2010.).

Glavni ciljevi turnira su promocija ženskog nogometa te podizanje svijesti o ravnopravnosti spolova u sportu, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji, a turnir su podržali Grad Čakovec, Međimurska županija i Hrvatski nogometni savez.

Natjecanje je proteklo u sportskom duhu, a mlade nogometašice pokazale su izniman talent i borbenost na terenu. U kategoriji U-13, prvo mjesto osvojila je ekipa ŽFK Vojvodina iz Srbije, dok je drugo mjesto pripalo ekipi NK Inker I iz Zaprešića, a treće ŽNK Donat iz Zadra. Četvrto mjesto zauzele su djevojke iz NŠ Mura iz Slovenije.

U kategoriji U-15 također je dominirala ekipa ŽFK Vojvodina I, dok su drugo i treće mjesto pripale ekipama ŽNK Donat iz Zadra i ŽFK Vojvodina II. Cure iz NŠ Mura su i u ovoj kategoriji zauzele četvrto mjesto.

Nagrade najboljim igračicama i ekipama uručili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik ŽNK Međimurje Čakovec i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, te tajnik Međimurskog nogometnog saveza Darko Jambrović.

Posebna priznanja dodijeljena su najboljim pojedinkama turnira. U kategoriji U-13, za najbolju igračicu proglašena je Anica Smajević iz ŽFK Vojvodina, dok je Anka Oros iz ŽNK Istra ponijela titulu najbolje strijelkinje. Najbolja vratarka bila je Jana Knežević, također iz ŽFK Vojvodina.

U kategoriji U-15, Jana Topić iz ŽFK Vojvodina proglašena je najboljom igračicom i strijelkinjom, dok je Tatijana Popović iz iste ekipe bila najbolja golmanica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content