Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ proslavilo 35 godina promicanja kulturne baštine Međimurja

Datum objave: 14. listopada 2024.

U Društvenom domu u Gornjem Kraljevcu, u subotu je svečano obilježen iznimno važan jubilej - 35 godina postojanja i djelovanja Kulturno-umjetničke udruge ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’. Ova udruga, koja s ponosom promovira ime svoje općine i Međimurja, već više od tri desetljeća neumorno čuva tradicijsku i kulturnu baštinu. Kao najaktivnija udruga na području Općine Vratišinec, KUU ‘Društvo žena’ ne samo da čuva običaje, već i obogaćuje svoju zajednicu svojom posvećenošću i brojnim aktivnostima.

Predsjednica Udruge, Štefanija Jambrošić, prisjetila se 27. kolovoza 1989. godine, kada je sve započelo. Tijekom 35 godina, ova udruga postala je jedinstvena ne samo po tome što u njoj djeluju isključivo žene, već i po tome što je Štefanija Jambrošić na čelu već dugi niz godina, predano vodeći svoje članice u očuvanju kulturnih običaja i vrijednosti.

KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ davno je preraslo okvire uobičajene kulturno-umjetničke udruge, doprinoseći svemu onome što čini Međimurje posebnim i lijepim. U ime Međimurske županije, župan Matija Posavec izrazio je duboku zahvalnost za njihov trud i neiscrpnu energiju koju ulažu u promicanje kulturne baštine. "Vi ste ponos vaše općine, ali i cijelog Međimurja," poručio je župan.

Uz brojne mještane i goste, proslavi jubileja nazočili su i načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec sa zamjenicom Milenom Granatir, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač, ravnateljica OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec Maja Lukamn Šprajc te župnik Josip Blažon.

Fotografije: Radovan Petković

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content