Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U spomen na žrtve najveće tragedije na Dravi

Datum objave: 13. rujna 2024.

U nezapamćenoj nesreći u nedjelju 13. rujna 1953. godine na rijeci Dravi kod Preloga utopilo se četrnaestero Priločanaca, naših sugrađana.

Tih dana Prelog je bio u suzama, boli i solidarnosti sa obiteljima stradalih. U zajednici grada i župe prilikom 55. obljetnice  podignut je 2008. godine spomenik posvećen uspomeni na 14 dravskih žrtava.

Spomenik je posvećen „malim ljudima“ među kojima su bili i mladi i odrasli i koji su se u radu za svagdašnji kruh svojih obitelji, prelazeći Dravu utopili.

Obilježavanje će se ove godine održati u nedjelju, 15. rujna 2024. godine, s početkom u 17,30 sati. U kapelici sv. Huberta misu predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Nakon toga zapalit će se svijeće na spomen obilježju te uz pjesmu i molitvu položit cvijeće i svijeće u vodu rijeke Drave.

Na 71. obljetnicu tragedije 13. 09. 2024. svijeće kod spomen obilježja zapalili su Dragutin Glavina predsjednik skupštine Međimurske županije, Anica Naranđa predsjednica MO Prelog i članica gradskog vijeća te Snježana Ladić članica gradskog vijeća grada Preloga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content