Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svi učenici srednjih škola primit će pomoć Međimurske županije za nabavku radnih materijala

Datum objave: 11. rujna 2024.

U novoj školskoj godini u Međimurskoj županiji upisano je 3.837 učenika, što je za 46 mladih više nego prošle školske godine. Ulaganje srednjoškolske ustanove te njihovo podizanje na razinu centara izvrsnosti polučilo je rezultate, te je i interes učenika za tehnička i obrtnička zvanja u porastu. Međimurska županija nastavlja pružati podršku svojim građanima, te će i ove godine svi učenici iz Međimurja koji pohađaju srednju školu dobiti po 50 eura za nabavku radnih materijala.

Županija je za ovu namjenu osigurala oko 194.000 eura, kako bi pomoć stigla do svakog srednjoškolca, bez obzira školuje li se u nekoj od ustanova u Međimurju ili pohađa školu izvan našega područja. Takvih je učenika u ovoj školskoj godini oko 200.

Primjenjivat će se i svi ostali modeli podrške i poticaja u obrazovanju, od besplatnog prijevoza, stipendiranja djece branitelja i učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja, do prepoznavanja i nagrađivanja izvrsnosti.

Isto vrijedi i za studente, koji će i dalje uživati neograničen besplatan prijevoz vlakom diljem cijele Hrvatske, dobivati jednokratnu potporu Međimurske županije te nagrade za izvrsnost, kao i mogućnost podrške putem županijske Zaklade dr. Vinko Žganec.

Uvjeti ostvarivanja ovoga prava nalaze se u tekstu javnog poziva do kojeg možete putem poveznice OVDJE.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content