Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Radio Gorice za Katružu“ Međimurci ponovno pokazali veliko srce –  veliko hvala svima  koji su se uključili u akciju

Datum objave: 11. rujna 2024.

Vinogradima gornjeg Međimurja u subotu 07. rujna 2024. godine prošla je vesela ekipa humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Međimurke i Međimurci i ovaj put  pokazali su veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije 24 godine te svojim aktivnostima okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koje nesebično pomažu onima kojima je to zaista potrebno. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti. Isto tako održane su i 24 Radio Gorice za Katružu jer već prije početka samog rada Zaklade organizirana je  u suradnji s Radiom 1 prva akcija u koju se uključio veliki broj podupiratelja - vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine.

Ovogodišnja akcija započela je okupljanjem aktivista ispred Gradskih bazena „Marije Ružić“ u Čakovcu, uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca.

U ovogodišnjoj akciji je prikupljeno  185 kg  grožđa i 1.060,00 eura.  Donacije  u  grožđu i novcu darovali su: Dragutin Toplek iz Pušćina, Radovan Škrobar iz Stanetinca, Gordan Šimun iz Murskog Središća, Dominik Posavec iz Gornjeg Hrašćana, Stanislav Flinčec iz Prhovca, Franjo i Štefica Flinčec iz Prhovca, Krešimir Govedić iz Križovca, Slavica, Rudi i Vilim Bogdan iz Svetog Urbana, OPG Rajter iz Gornjeg Hrašćana, Dušan Preinar iz Svetog Urbana, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Valerija i Ivan Goricaj iz Nedelišća, Ivana Korunić iz Nedelišća, Ivan Krištofić iz Macinca, Nevenka Germek iz Macinca, Miro i Smiljana Špiranec iz Svetog Urbana, Mladen i Mirjana Perišić iz Nedelišća, Brigita i Željko Dobranić iz Svetog Urbana, Nevenka Blagus iz Svetog Urbana, Gordana Molnar iz Svetog Urbana, Zlatko Leček iz Svetog Urbana, Vina Robi Horvat iz Svetog Urbana, Biserka Jurgec iz Strahoninca, Franjo Bubek iz Savske Vesi, Vinarija Boris Novak iz Banfija, Matija Posavec iz Čakovca, Đurđa Varga iz Šenkovca, Anita i Tomislav Strniščak iz Šenkovca, obitelj Holcinger iz Savske Vesi, Josip Grivec iz Donjeg Vidovca, Petra Vadlja iz Čakovca i obitelj Čavničar iz Stanetinca.

Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se  Međimurski bandisti  i Josip Sanjković Mitrica.  Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač kamiona Željko Novak, vozač autobusa Antun Babojelić  i ostali sudionici akcije: RADIO 1 -  Dragan Kovačić – Geta, iz Zaklade „Katruža“ upraviteljica Petra Vadlja, predsjednica Upravnog odbora Andreja Knežević, članica Upravnog odbora   Danica Pongrac Krhač, a akciju su podržali i aktivisti Zaklade Đurđa Varga, Anita Strniščak, Branko Bukal, Alan Resman, Antonija Kocijan, Danica Holcinger, Petra Strahija, Leon Žličar, Alen Kajmović, Ivica Jurgec, Sanja Koren, Ivo Vurušić i Ivan Mikec.

Zaklada „Katruža“ zahvaljuje sponzorima na pomoći pri organizaciji ovogodišnje akcije:  Jamnica plus d.o.o., Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Mesnice Kiš Čakovec, RUDI-EXPRESS d.o.o.Čakovec, Tekstilna galanterija“Panić“ Pušćine, Elektro Novak Gornji Hrašćan.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore. Početak akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže obitelji Čavničar iz Stanetinca - Dragice, Davora, Marinke, Vite i Kjare. Akcija je ovaj put završila u Štrigovi. Hvala načelniku Stanislavu Reberniku, Josipu  Mikecu i Eleni Trstenjak.

Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju.

Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  -  veliko HVALA.

Vidimo se sljedeće godine na  25-im Radio goricama za Katružu.

                                                         MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content