Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano prvo izdanje Croatia Classic Tourist Trophy Rallyja kroz Međimurje

Datum objave: 7. rujna 2024.

U točno 11 sati s Trga Republike u Čakovcu započelo je prvo izdanje Croatia Classic Tourist Trophy Rallyja, u kojem je sudjelovalo 30 povijesnih automobila. Ovaj događaj, koji će zasigurno postati tradicionalan, spaja ljubav prema starinskim vozilima, sportsko nadmetanje i turističku promociju. Organizaciju je preuzeo Classic Auto Club Međimurje, uz potporu Međimurske županije, Grada Čakovca i Turističke zajednice Međimurske županije.

Automobili, među kojima najstariji datira iz 1958. godine, krenuli su na rutu dugu gotovo 130 kilometara, prolazeći kroz predivne međimurske krajolike i dijelom Slovenije, a staza koja prolazi kroz pitome međimurske brežuljke, slikovite ceste i sela pružila je nezaboravan doživljaj svim sudionicima.

Natjecatelji su vozili po roadbooku, što čini ulogu suvozača ključnom za uspjeh. Svaki automobil opremljen je transponderom, a vožnja se odvija po otvorenim cestama, uz strogo poštivanje prometnih pravila.

Sudionici su raspoređeni u pet kategorija, a svi sudionici dobivaju priznanja, dok će pobjednici ponijeti pehare. Start i cilj ovog uzbudljivog događaja nalaze se na Trgu Republike u Čakovcu.

Među onima koji su poželjeli sreću i dobru zabavu natjecateljima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, dožupan Občine Ormož Zlatan Fafulić te direktor turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Osim natjecateljskog duha, ovo je bila prilika da sudionici uživaju u prekrasnoj prirodi i  šarmantnim mjestima koja krase Međimurje, čime je ovaj rally postao pravi praznik za ljubitelje starinskih automobila, ali i za sve one koji vole istraživati ljepote našeg kraja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content