Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

28. Međunarodni karate turnir "Međimurje Open" 2024. u Čakovcu okupio više od 800 natjecatelja iz 12 država

Datum objave: 31. kolovoza 2024.

Danas je Čakovec ugostio 28. Međunarodni karate turnir "Međimurje Open", koji se održava u dvorani Graditeljske škole. Ovaj prestižni sportski događaj okupio je više od 800 natjecatelja iz 12 država i 107 karate klubova, čime je još jednom potvrdio svoj status kao jedan od najvažnijih turnira u karate sportu.

Turnir je organizirao Karate klub Globus iz Čakovca uz potporu Međimurske županije, a natjecatelji iz različitih dijelova Europe i šire natjecali su se u disciplinama kata i borbi. Među zemljama čiji su sportaši sudjelovali nalaze se Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Indija, Italija, Maroko, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska i Ukrajina, čime je turnir stekao međunarodnu reputaciju.

Organizatorima ovog turnira – Karate klubu Globus – podršku su i ove godine dali Međimurska županija i Grad Čakovec, a brojne sportaše na otvorenju su pozdravili predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga i župan Matija Posavec koji je otvorio turnir.

Župan Međimurske županije Matija Posavec svim je natjecateljima, trenerima i navijačima poželio dobrodošlicu u Čakovec i u Međimursku županiju. „Drago nam je što vas možemo ugostiti na 28. Međunarodnom karate turniru "Međimurje Open". Posebno me raduje velik broj natjecatelja koji su danas ovdje, čime dodatno potvrđujemo našu ulogu u europskom sportskom kalendaru. Zahvaljujući vašim postignućima, Međimurje je 2022. godine prepoznato kao europska regija sporta. Stoga imamo obavezu podržavati sport i njegove uspjehe, jer oni ne samo da promoviraju našu regiju već i sport u cjelini,“ rekao je župan te poželio svima puno uspjeha na današnjem turniru i na budućim natjecanjima.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza, Davor Cipek, čestitao je organizatorima na impresivnih 28 uspješno održanih turnira te istaknuo kako su danas Međimurje i Čakovec postali središte hrvatskog karate sporta. Cipek je pohvalio turnir kao jedan od najkvalitetnijih u Hrvatskoj te je izrazio duboku zahvalnost županu Posavcu na njegovoj iznimnoj podršci i razumijevanju, koja je ključna za uspjeh ovakvih značajnih događaja. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, Josip Varga, također je uputio srdačne pozdrave svim sudionicima. U svom obraćanju, Varga je istaknuo koliko je važan ovaj turnir za grad Čakovec te izrazio ponos što su domaćini ovakvog prestižnog događaja. Poželio je svim natjecateljima, trenerima i navijačima ugodan boravak i uspješan nastup, naglašavajući kako će Čakovec uvijek biti spreman ugostiti vrhunske sportaše i sportske događaje.

Turnir je otvoren uz pozdrav sudaca pod vodstvom glavnog suca turnira Miroslava Lončara.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content