Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

UDVDR Ogranak Mihovljan obilježio 25 godina djelovanja

Datum objave: 24. kolovoza 2024.

Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) Mihovljan u petak, 22. kolovoza, svečano je obilježio 25 godina svog djelovanja. Ova značajna obljetnica bila je prilika za okupljanje članova i gostiju kako bi se istaknula važnost rada ogranka u očuvanju uspomena na Domovinski rat, ali i njihove ključne uloge u današnjem društvenom životu.

Na svečanosti su istaknuti rezultati rada ogranka kroz proteklih četvrt stoljeća, uključujući brojne humanitarne aktivnosti, sudjelovanje u komemoracijama, te organizaciju kulturnih i sportskih događanja, a posebno je istaknuta važnost međusobne podrške među članovima, koja je bila ključna za očuvanje zajedništva i identiteta braniteljske populacije.

Predsjednik ogranka, Josip Jezernik podsjetio je na povijest osnivanja ogranka i izazove s kojima su se suočavali tijekom proteklih godina, te istaknuo kako je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije kroz dva i pol desetljeća postala ključni faktor u očuvanju sjećanja na Domovinski rat kao i važnost međusobne solidarnosti i podrške među članovima, koja je omogućila uspješno prevladavanje mnogih izazova s kojima su se veterani suočavali nakon rata.

Svečanost je bila prilika da članovi i pojedinci koji su svojim iznimnim angažmanom pridonijeli radu ogranka Mihovljan prime priznanja i zahvalnice. A zahvalnica je dodijeljena i Međimurskoj županiji

Obilježavanju 25. godišnjice djelovanja UDVDR Ogranka Mihovljan nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja, područni odjel Čakovec Manuela Šmit – Vuk, predsjednik VMO Mihovljan Ivica Novak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat, kao i predstavnici i predsjednici ostalih ogranaka UDVDR-a iz Međimurja.

„Zajedno u ratu, zajedno i poslije rata. Tijekom rata, jedinstvo je neophodno – vojska koja nije ujedinjena nema šanse za pobjedu. Ali ostati zajedno i nakon rata vlastiti je izbor. I 25 godina nakon završetka rata, vi ste i dalje u službi zajednice, ne samo Mihovljana već i cijele Međimurske županije, i čestitam vam na tome,“ kazao je župan Međimurske županije, Matija Posavec, te posebno istaknuo važnost i ulogu međimurskih branitelja u Domovinskom ratu. „Međimurski branitelji uvijek su bili i ostali ponos naše županije. Vaša hrabrost, odanost i nesebičnost u obrani domovine svjedoče o iznimnoj snazi zajedništva i ljubavi prema domovini. Vi ste dokaz da i mala sredina, poput naše, može dati veliki doprinos u ključnim trenucima za Hrvatsku,“ rekao je Posavec.

Čestitkama na 25 godina djelovanja ogranka pridružili su se i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predstavnica Ministarstva hrvatskihbranitelja, područni odjel Čakovec Manuela Šmit – Vuk, predsjednik VMO Mihovljan Ivica Novak, te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat.

„Ova obljetnica simbolizira vašu predanost i neumoran rad u očuvanju sjećanja na Domovinski rat, ali također naglašava i vašu snagu u suočavanju s izazovima s kojima se vi kao branitelji i veterani često susrećete, a vaš trud i angažman u prevladavanju tih prepreka te pružanje podrške onima koji su u potrebi izuzetno je važan i hvalevrijedan. Kao gradonačelnica, osjećam duboku zahvalnost za sve što ste učinili za naš grad i cijelu županiju. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u budućem radu, s nadom da ćete i dalje biti svjetlo i uzor u našoj zajednici,“ rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content