Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje domaćin četvrtog izdanja „Pozoj Handball Cupa“

Datum objave: 22. kolovoza 2024.

Međimurje će od 22. do 25. kolovoza već tradicionalno biti domaćin velikog rukometnog događaja, četvrtog Međunarodnog rukometnog turnira „Pozoj Handball Cup“, koji će okupiti nekoliko tisuća mladih rukometaša i rukometašica u dobi od 10 do 17 godina.

Turnir svake godine privlači sve veći broj sudionika, a ove godine prijavljeno je stotinjak ekipa iz Hrvatske, Francuske, Poljske, Slovačke,Mađarske, Austrije i Slovenije, a organizatori turnira su Društvo športske rekreacije Sportska subota.

„Ove godine imamo čast ugostiti 60 ekipa iz svih krajeva Hrvatske, ali i 40 ekipa iz inozemstva. Ponosni smo što se naš mali, ali sportski bogat kraj, Međimurje već četiri godine pokazuje kao odličan domaćin tako velikom broju natjecatelja i ljubitelja rukometa. Siguran sam da će svi naši gosti, nakon ova četiri dana, iz Čakovca ponijeti prekrasne uspomene i priče o rukometu, našem gostoprimstvu, te o ljepotama ovog kraja,“ istaknuo je Davor Varga iz organizacijskog tima Društva sportske rekreacije Sportska subota, koji natjecanje organizira u suradnji s Muškim rukometnim klubom Čakovec i Ženskim rukometnim klubom Zrinski. Organizatori su na snažnoj podršci zahvalili i Međimurskoj županiji te županijskoj Turističkoj zajednici i Gradu Čakovcu.

 „Iznimno sam ponosan na organizaciju ovog velikog rukometnog turnira. Međimurje je još jednom dokazalo svoju sposobnost da u jednom, ovako atraktivnom sportu okupi tisuće sportaša i organizira utakmice na više lokacija, privukavši ekipe iz različitih zemalja. Ovo nije samo velika čast za naš kraj, već i potvrda koliko je Međimurje plodno tlo za organizaciju najvećih sportskih manifestacija, bilo na nacionalnoj, europskoj ili svjetskoj razini što je vrlo važno i za razvoj sporta općenito, ali i gospodarstva i turizma,“ rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao kako rukomet u Međimurju itekako ima što za pokazati. „Uspjesi  ženskog i muškog rukometa, Međimurje promoviraju kao rukometnu sredinu, za što su zaslužni klubovi i pojedinci u njima.“

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da četvrti put za redom, završetak školskih praznika obilježavamo velikim turnirom u sportu koji je sigurno jedan od najjačih i neprepoznatljivijih u gradu – rukometom. „Tako pokazujemo da smo grad i županija sporta, pokazujemo koliko je sport važan za tjelesno i mentalno sazrijevanje, omogućujemo djeci iz svih dijelova kontinenta da se upoznaju i druže, te pokazujemo da imamo ljude koji mogu organizirati ovakva natjecanja. Čestitala je  organizatoru na volji, trudu i entuzijazmu potrebno da se organizira ovakav turnir. Svim sudionicima čestitala je na sudjelovanju, a sve građane pozvala da dođu i pogledaju rukometaše.

Utakmice će se održavati na sedam različitih lokacija diljem Međimurja, uključujući Čakovec, Nedelišće, Prelog, Donji Kraljevec i Malu Suboticu. A i na ovogodišnjem turniru dodatni je fokus na edukativni program, gdje će stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije educirati sudionike o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života. Također, Policijska uprava međimurska će organizirati informativni punkt s ciljem podizanja svijesti o prevenciji neželjenog ponašanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content