Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Promocija sportskih aktivnosti među vatrogascima – Međimurje domaćin međunarodnog sportskog natjecanja vatrogasaca „Pikač KUP 2024“

Datum objave: 17. kolovoza 2024.

Ovog vikenda, na terenima SC Merhatovec  održava se međunarodno sportsko natjecanje vatrogasaca Pikač KUP 2024.“, u organizaciji Vatrogasne sportske udruge Merhatovec i Vatrogasne sportske udruge Žiškovec. Natjecanje je okupilo više od 60-ak vatrogasaca iz Češke, Bugarske, Slovačke i domaćina, Vatrogasne sportske udruge Merhatovec, koji će se natjecati u četiri uzbudljive discipline - utrci na 100 metara s preprekama, penjanje na trening toranj, štafetnu utrku i mokru vatrogasnu vježbu s motornom pumpom.

Vatrogasna sportska udruga Merhatovec već godinama uspješno razvija i promiče vatrogasni sport u našoj zemlji i inozemstvu. Kroz organizaciju događanja poput Pikač KUP-a i drugih natjecanja, udruga doprinosi podizanju tjelesne spremnosti vatrogasaca te promovira važnost sporta u vatrogasnoj zajednici, a svojim predanim radom, udruga je postala prepoznatljiv nositelj vatrogasnog sporta, ne samo u Hrvatskoj, već i na međunarodnoj razini.

Svečanom otvorenju natjecanja nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec, potpredsjednik Općinskog vijeća Marijan Fajfar, te zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić.

Župan je prilikom svečanog otvorenja natjecanja istaknuo koliko su ovakva događanja ključna za promociju sportskog vatrogastva i unapređenje tjelesne spremnosti među vatrogascima. Posebno je naglasio značaj vatrogastva u Međimurskoj županiji, gdje vatrogasci nisu samo čuvari sigurnosti i zaštite imovine, već i pokretači svih društvenih događanja u svakom mjestu. Istaknuo je kako vatrogasci svojim nesebičnim radom i angažmanom igraju ključnu ulogu u izgradnji i održavanju zajedništva, te kako su upravo oni ti koji okupljaju i povezuju lokalnu zajednicu kroz razne aktivnosti i manifestacije. Župan je pohvalio trud organizatora u promoviranju sportskog vatrogastva te poželio svim natjecateljima puno sreće i uspjeha, naglasivši kako ovakvi događaji dodatno jačaju vatrogasce u njihovoj svakodnevnoj službi i ulogu vatrogastva kao središnjeg dijela društvenog života u zajednici.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content