Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Društvo žena Macinec proslavilo 20 godina djelovanja

Datum objave: 17. kolovoza 2024.

Društvo žena Macinec, danas je u sklopu obilježavanja Dana mjesta Macinec svečano obilježila svojih jubilarnih 20 godina aktivnog djelovanja. Društvo žena Macinec, ne samo da uljepšava mjesto već aktivno sudjeluje u svim lokalnim manifestacijama i događajima, obogaćujući tako društveni život svojeg mjesta, a njihove aktivnosti pokazuju kako zajednički trud i rad mogu unaprijediti lokalnu zajednicu.

Štefanija Oreški, prva predsjednica društva, u kronologiji je istaknula kako je udruga osnovana 17. studenog 2003. godine, kao prva udruga na području općine Nedelišće, okupivši članice pune ideja, entuzijazma i aktivizma. Kroz suradnju sa društvom „Sport za sve“, članice su se često družile te organizirale razne manifestacije, a dinamiku aktivnosti nastavila je predsjednica Marija Žnidarić, te je udruga dobila i svoju dramsku skupinu koja je sudjelovala na brojnim kulturnim događanjima. Posljednjih 12 godina, Udrugu Maxenca neumorno vodi Magdalena Špicar Marciuš, dok je Udruga ne samo nositelj svih društvenih aktivnosti u Macincu, već i inicijator uređenja odbojkaškog igrališta i mjesnog parka koji ponosno nosi naziv kao i Udruga.  

Brojne članice i članovi, podupiratelji, sponzori i pokrovitelji aktivnosti primili su zahvalnice, prisjećajući se zajedničkih trenutaka, izazova i uspjeha koji su obilježili njihov put. Međusobno povjerenje i prijateljstvo krasi njihovo djelovanje, gdje uvijek mogu pronaći razumijevanje i podršku.

Obilježavanju ove značajne obljetnice osim brojnih mještana i članova obitelji nazočili su predsjednik Vijeća mjesnog odbora Macinec, Ivan Krištofić, koji je u svojoj poruci istaknuo važnost rada Društva žena za njihovo mjesto. Načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak, zahvalio je Društvu na njihovom nesebičnom doprinosu i istaknuo koliko je važno imati takve organizacije koje pridonose zajedništvu i razvoju mjesta. Nazočan je bio i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je uputio srdačne čestitke povodom jubilarne proslave, te dodao kako je Društvo žena Macinec tijekom protekla dva desetljeća izraslo u važan dio zajednice, donoseći toplinu, podršku i zajedništvo. „Vaše aktivnosti i uključivanje u organizaciju svih događaja važnih za Macinec, Općinu pa i Županiju čine vas nositeljicama promjena i podrške. Pokazujete i dokazujete kako angažman, briga i ljubav prema zajednici mogu ostvariti iznimne rezultate i stvarati istinski pozitivan utjecaj,“ rekao je župan Posavec.

Za sve okupljene članice su pripremile izložbu fotografija i važnih uspomena koja prati kronologiju i povijest društva, izložbu kolača kao i zabavni program koji je uključivao igrokaz i ples.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content