Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pad nezaposlenosti u Međimurskoj županiji - više od 200 osoba našlo posao u srpnju 2024.

Datum objave: 12. kolovoza 2024.

Podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za srpanj pokazuju da je u Međimurskoj županiji nastavljen trend pada nezaposlenosti te je 17,5% manje nezaposlenih nego u srpnju i 14,9% manje u odnosu na lipanj 2023. godine.

U srpnju 2024. godine, nezaposlenost u Međimurskoj županiji zabilježila je pozitivan trend smanjenja, s obzirom da je iz evidencije nezaposlenih izašlo 309 osoba, od čega je 201 osoba pronašla novo zaposlenje. Ovaj broj predstavlja značajan porast u odnosu na isti period prošle godine, s povećanjem od 17,5%.

Najveći broj novozaposlenih osoba našao je posao u prerađivačkoj industriji, trgovini i građevinarstvu.

Unatoč povećanom broju ulazaka u evidenciju nezaposlenih, ukupan broj nezaposlenih osoba smanjen je za 4,5% u usporedbi sa srpnjem 2023. godine, a očekuje se i daljnji pad nezaposlenosti do kraja rujna, kada će se značajan broj novoprijavljenih iz područja obrazovanja ponovno vratiti na posao s početkom nove školske godine.

Ovi pozitivni pokazatelji odražavaju stabilnost tržišta rada u Međimurju, uz sve veću potražnju za radnicima u prerađivačkoj industriji, zdravstvu i građevinarstvu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content