Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Godišnjica smrti Tete Lize: župan zapalio svijeću u znak sjećanja na čuvaricu međimurske popevke

Datum objave: 12. kolovoza 2024.

Danas, na sedmu godišnjicu smrti naše drage Tete Lize, župan Matija Posavec zapalio je svijeću na njenom grobu, odajući počast ženi koja je svojom ljubavlju prema glazbenom nasljeđu rodnoga kraja i predanošću ostavila neizbrisiv trag u međimurskoj kulturnoj baštini. Teta Liza bila je istinska čuvarica međimurske popevke, nadaleko znana po autentičnim i nezaboravnim izvedbama. Neumorno je svoju vještinu prenosila na nove generacije, osobito u redovima KUU-a Seljačka sloba Donja Dubrava. Tijekom niza godina djelovanja, Teta Liza je postala i ostala inspiracija mnogim mladim čuvarima baštine.

Njezin glas ostat će zauvijek sinonim za međimursku popevku jer je njime upečatljivo svjedočila o duši i identitetu našega Međimurja i njegovih ljudi, i iako je nema već sedam godina, Teta Liza i dalje živi kao uzor, a njezine izvedbe odjekuju.

Pjesma Tete Lize i danas je most koji nove naraštaje povezuje s blagom prošlosti i dočarava ljepotu naše tradicije, a duh Tete Lize zauvijek će ostati prisutan u svakoj budućoj izvedbi međimurske popevke. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content